Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fanii lui Taylor Swift au provocat un nou cutremur la un concert, trei seri la rând. Seismolog: "Dispozitivele au indicat vârfuri de activitate seismică"

Fanii artistei Taylor Swift s-au distrat atât de mult încât au provocat seisme de mică intensitate. S-a întâmplat în orașul scoțian Edinburgh. Informația incredibilă a fost confirmată de seismologi. Doar la unul dintre spectacole, peste 70 de mii de oameni au dansat pe hiturile superstarului american.

Fanii lui Taylor Swift au provocat un cutremur la un concert

În timp ce Taylor Swift concerta pe stadionul Murrayfield, din Edinburgh, două stații de monitorizare au înregistrat o activitate seismică, pe o distanţă de până la şase kilometri în jurul stadionului. Cum aceste semnale au fost identificate trei seri la rând, specialiștii și-au dat seama că „vinovați” au fost zecile de mii de fani care au dansat pe același ritm.

Sophie Butcher, seismolog: "Întâmplător, pentru că ne aflăm la o distanță atât de mică de stadionul Murrayfield, am reușit să înregistrăm acest zgomot antropogen, acest zgomot provocat de oameni. El a fost identificat în toate cele trei nopți în care au avut loc concerte."

Este puţin probabil ca vibraţiile generate de concerte să fi fost resimţite de altcineva decât de cei care se aflau pe stadion, precizează seismologii.

Sophie Butcher, seismolog: "Spectacolele au început la aceeași oră în toate cele trei seri. Astfel, putem observa că în timpul celor trei show-uri, în aceleași intervale de timp, dispozitivele noastre au indicat vârfuri de activitate seismică.

Din fericire, am fost și eu la concert, am făcut multe fotografii și am filmat, așa că am putut să compar momentul în care au avut loc aceste creșteri cu fotografiile pe care le-am făcut. Așa ne-am dat seama. La 20:33 începe 'Ready for It' și toți fanii încep să danseze într-un anumit fel, încep să sară, iar ora corespunde cu un vârf de de activitate seismică."

Nu a fost prima dată când un show marca Taylor Swift a cutremurat pământul, la propriu. S-a mai întâmplat și anul trecut, în orașul american Seattle, potrivit unor seismologi.

La sfârșitul anului trecut, Taylor Swift a devenit artista cu cele mai mari încazări dintr-un singur turneu: peste un miliard de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE