Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia lui Michael Schumacher câștigă procesul împotriva falsului interviu cu fostul pilot

Familia lui Michael Schumacher a câștigat un proces împotriva editorului unei reviste care a publicat un interviu generat de o inteligență artificială cu marele pilot de Formula 1.

În aprilie 2023, tabloidul german Die Aktuelle a promovat pe copertă cuvintele: „Michael Schumacher, primul interviu!”. De asemenea, a scris „sună înșelător de real”, cu presupusele citate atribuite lui Schumacher generate de inteligența artificială.

Purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm, a declarat joi, prin e-mail, pentru The Associated Press, că acțiunea legală a avut succes, fără a face alte comentarii.

Suma despăgubirii ar fi fost de 200.000 de euro (217.000 de dolari).

Editorul german Funke magazines a cerut scuze familiei lui Schumacher anul trecut pentru articolul respectiv și l-a concediat pe redactorul-șef al Die Aktuelle.

Accidentul lui Michael Schumacher

Pe 29 decembrie 2013. Michael Schumacher își petrecea atunci sărbătorile alături de familie, în stațiunea Meribel, din Alpii francezi. În timp ce se afla pe o pârtie de ski, a avut loc teribilul accident.

Pentru că zăpada nu era prea bună pentru schiat, așa cum i se plânsese soției, el a căzut și s-a lovit la cap de o piatră, iar lovitura a fost extrem de gravă. Se afla atunci alături de fiul său, Mick, care avea 14 ani la acea vreme.

El a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Grenoble, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever și cu o hemoragie cerebrală. Schumacher a fost indus în comă și a suferit două operații pe creier la spitalul francez.

După aproape o jumătate de an, a fost transferat, pe 16 iunie 2014, la o clinică din Lausanne, unde a rămas câteva luni, până pe 9 septembrie 2014, când familia a decis să-l ducă la reședința sa din Elveția, lângă Geneva. Acolo a primit toate îngrijirile necesare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE