Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fabricile din China, comenzi uriașe pentru producția de steaguri britanice

O fabrică din China a produs sute de mii de steaguri britanice pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Comanda a venit la scurt timp de la moartea monarhului, iar pentru că cererea era mare, angajații au fost nevoiți să lucreze și 14 ore pe zi. Cel puțin 500.000 de steaguri au fost fabricate în prima săptămâna de lucru, iar acestea sunt purtate de cei îndoliați sau sunt expuse în spațiile publice și pe locuințele celor care au îndrăgit-o pe Regină .

500.000 de steaguri realizate într-o săptămână

La 90 de minute de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, fabrica din China a primit comanda pentru producerea a sute de mii de steaguri cu tematică britanică. Peste 100 de angajați ai fabricii au început să lucreze câte 14 ore pe zi pentru a onora comanda în cel mai scurt timp. În prima săptămână de muncă la foc continuu, angajații au produs cel puțin 500.000 de steaguri. Directorul fabricii spune că avea în stoc 20.000 de exemplare în momentul în care a primit comanda. 

„Clientul a venit direct la fabrica noastră pentru a lua produsele. Multe dintre steaguri nici măcar nu erau împachetate, pentru că nu era suficient timp. Au fost puse într-o cutie și expediate,” a declarat Fan Aiping, directorul general al unei companii de producere a steagurilor.

Prețul unui steag este de un dolar

Unele steaguri au tematică britanică, în timp ce altele ilustrează portretul Reginei Elisabeta a II-a. Acestea au dimensiuni între 21 și 150 de centimetri lățime și se vând cu un dolar. Fabrica a produs steaguri pentru Cupa Mondială de Fotbal înainte de moartea lui reginei Marii Britanii. Angajații spun că sunt atenți la evenimentele care se desfășoară la nivel mondial pentru că ele le pot aduce comenzi.

„Există o poveste în spatele fiecărui steag. De exemplu, de data aceasta, este vorba despre regina din Regatul Unit. Oamenii cumpără aceste steaguri pentru a o omagia pe Regină,” a declarat Fan Aiping, directorul general al unei companii de producere a steagurilor.

Steagurile sunt folosite în timpul ceremoniilor din Marea Britanie din cadrul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a. Unele dintre ele sunt purtate de cei îndoliați, în timp ce altele sunt agățate în afara caselor sau în spațiile publice.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE