Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie uriașă lângă Oxford, după ce un fulger a lovit un rezervor de biogaz. Martor: "Cerul s-a aprins"

O explozie uriașă a avut loc în Anglia, lângă Oxford. Un fulger a lovit un rezervor de biogaz, aflat la un depozit de deșeuri, iar incendiul rezultat a aprins, pur și simplu, cerul. Totul s-a întâmplat luni seară, în jurul orei 19:20 (21:20 ora României).

Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere, iar unii locuitori au rămas fără electricitate în Witney, Burford, Chipping Norton și Milton-under-Wychwood. Incidentul a venit pe fondul vremii proaste, după ce meteorologii au emis cod galben de furtuni și ploi abundente.

Incendiu în apropiere de Oxford. Un rezervor de biogaz a explodat

"Am avut parte de cea mai mare furtună cu tunete și fulgere din toate timpurile. A venit de nicăieri și zgomotul a fost incredibil. Un fulger a lovit chiar în fața casei mele și a fost asurzitor. A fost terifiant, îngrozitor. Am rămas fără curent toată seara până acum", a spus o localnică, Ana Cavey, care locuiește în Somerton, în apropiere de Oxford, potrivit Sky News.

"Stăteam în bucătărie când toată camera s-a luminat cu o lumină albă, strălucitoare, apoi a urmat un zgomot uriaș, care a sunat ca un tunet foarte puternic", a spus Jack Frowde, care lucrează la Universitatea din Oxford.

Șase mașini de pompieri și 40 de pompieri au ajuns imediat la fața locului. Nu au existat victime, iar lucrătorii de la acel depozit au colaborat cu pompierii și cu celelalte servicii de urgență pentru a stinge incendiul și a căuta eventuale victime.

Din cauza deflagrației, a fost închisă circulația pe Autostrada A40, între Wolvercote și Eynsham, iar oficialitățile le-au transmis localnicilor să închidă ferestrele.

"Severn Trent Green Power confirmă că, în această seară, jurul orei 19.20, un rezervor de biogaz de la depozitul Cassington AD, de lângă Yarnton, Oxfordshire, a fost lovit de fulger și a rezultat aprinderea biogazului din acel rezervor. Lucrăm alături de serviciile de urgență pentru a securiza perimetrul și vor oferi mai multe comentatii pe parcurs", a precizat compania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE