Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Exerciții militare în Serbia, demonstrație de forță în contextul războiului din Ucraina

Armata sârbă și agențiile de securitate din țară desfășoară ample exerciții militare. Aplicațiile au fost urmărite și de președintele Aleksandr Vucici, care a fost însoțit de premierul maghiar, Viktor Orban.

Evenimentul, organizat pe un aeroport de lângă Belgrad este, potrivit unor analiști, o demonstrație de forță în contextul războiului din Ucraina, dar și a tensiunilor din Balcani.

Atât președintele sârb, cât și premierul maghiar promovează o politică de menținere a legăturilor cu Rusia, în pofida agresiunii acesteia împotriva Ucrainei.

Alekcandr Vucic, președintele Serbiei: "Urmărim cu atenție, iar agenția noastră de informații militare și statul major îmi raportează zilnic despre evenimentele din Ucraina, cum și în ce mod se desfășoară acest război. Trebuie să urmărești de ce este cel mai mult nevoie pe câmpul de luptă. Aici poți vedea cel mai bine acest lucru."

În ce au constat exercițiile

Scenariul aplicațiilor a inclus zboruri la joasă înălțime a avioanelor și elicopterelor de producție rusească.

De asemenea, au fost prezente dronele cumpărate recent din China. Consolidarea puterii militare a Serbiei îngrijorează țările vecine, care se tem că acest lucru ar putea amenința pacea fragilă din regiune, instaurată după războiul sângeros din ani ’90.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE