Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Traian Băsescu, despre candidații la alegerile prezidențiale 2024: ”Ca să fii președinte trebuie să ai o anumită vârstă și o istorie digerabilă”

Traian Băsescu a criticat discuțiile premature despre alegerile prezidențiale, subliniind că atenția ar trebui să fie pe alegerile locale și europarlamentare care au loc săptămâna următoare.

El a comentat ironic plasarea lui Mircea Geoană pe primul loc în sondaje și a criticat implicarea generalilor în rezervă în viața politică românească, subliniind necesitatea unui regim civil.

Băsescu susține că un candidat la președinție trebuie să aibă un trecut acceptabil și o istorie digerabilă, recunoscând că nimeni nu este perfect.

Traian Băsescu, despre ultimul sondaj: ”Ne arată că batem câmpii toți”

”Toate sondajele îl plasează pe Mircea Geoană pe primul loc în sondajele pentru prezidențiale. Ne arată că batem câmpii toți. Discutăm despre prezidențiale când săptămâna viitoare sunt locale și europarlamentare. I-am intoxicat pe români cu orice alt subiect decât a vorbi de alegerile europarlamentare.

Dacă cineva a dominat cât de cât peste acest subiect, au fost alegerile locale, dar despre europarlamentare eu nu am auzit dezbateri, e prea devreme să vorbim de prezidențiale.

Pe Ciolacu o să îl ai pe Omar Hayssam în poze, cred că trebuie puțin altceva pentru prezidențiale. Iar din punctul de vedere al lui Ciucă, cred că e o mare greșeală. Uitați-vă că viața socială românească e tot mai amprentată de generalii în rezervă, n-aș vrea să fiu răutăcios dar avem nevoie încă de un regim civil. Generalii să stea să își pape pensiile speciale, nu vreau să dau exemple.

Ca să fii președinte trebuie să ai o oarecare vârstă, deci ai un istoric în spatele tău, totul trebuie să fie o istorie digerabilă, acceptabilă, că nu e nimeni perfect.”, a declarat Traian Băsescu, pentru Euronews România.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE