Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV | Ambasadoarea Franței în România, despre aderarea la Schengen: „Am depus toate eforturile posibile”

Franța a depus toate eforturile posibile, în cadrul președinției Uniunii Europene, pentru ca România să intre în spațiul Schengen, spune Ambasadoarea Franței în România. Criza actuală și faptul că România are granițe externe justifică și mai mult acest demers.

Interviul integral cu Ambasadoarea Franței în România va fi difuzat sâmbată și duminică la ora 19.30, la Euronews România.

Care sunt șansele ca România să intre în spațiului Schengen

Ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer, a explicat și care sunt șansele care România să devină membră a spațiului Schengen anul acesta sau anul viitor.

„După cum știți, pe durata președinției franceze a Uniunii Europene s-au depus toate eforturile. Am făcut totul pentru a permite României să intre în noul spațiu Schengen. Criza o justifică și e faptul că România are graniță externă, poate lăsa să iasă camioane, poate lăsa să intre materiale. Așadar, continuăm aceste eforturi, sub responsabilitatea președinției cehe, pentru a înlătura ultimele obstacole. (...) Așadar, este mai mult un parteneriat decât o simplă problemă comercială. Credem astăzi că Europa celor 44, cea care s-a reunit la Praga, Comunitatea politică europeană așa cum a fost ea numită și care va avea următoarea reuniune în Moldova, noi credem că este un mod de a privi un spațiu geopolitic comun, iar împreună, este important, avem și partea de apărare, nu doar capacitatea de a acționa asupra unor lucruri precum piața internă, care are și ea unele aspecte tactice și geopolitice”, a declarat Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE