Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europa, între inundații și incendii. Moscova a fost acoperită de un nor gros de fum

Publicat de: Euronews

În timp ce anumite regiuni din Europa se luptă cu inundațiile, în alte părți incendiile fac ravagii. De altfel, și în nordul Africii focul creează probleme. În Algeria, șapte oameni au murit. Pe cele două continente, zeci de mii de hectare de pădure au fost distruse de flăcări, iar mii de persoane au fost evacuate.

Pompierii algerieni s-au luptat cu zeci de incendii alimentate de curenții de aer cald. Flăcările au cauzat distrugeri masive în această țară nord-africană grav afectată de secetă. Algerienii sunt în stare de șoc, după ce un autocar în care se aflau și copii a luat foc.

Mohammed, martor: „În acest autocar au murit șapte persoane arse de vii. Drumul a fost închis și nu a fost nicio cale de scăpare. Nu există niciun loc unde să scapi. Puteți vedea cu ochii voștri. Focul a acoperit întreaga regiune. Printre victimele care au murit în interiorul autobuzului se numărau și copii mici. Aceștia au murit îmbrățișându-se unii pe alții, ținându-se unii de alții."

Și în Rusia sunt incedii devastatoare de pădure

Și în Rusia sunt incedii devastatoare de pădure. Moscova a fost acoperită de un nor gros de fum, provenit de la focarele din apropiere. Potrivit Agenției Naționale de Silvicultură, situația s-a agravat și din neglijența autorităților locale.

Autoritățile ruse estimează că peste 800 de hectare au fost afectate de incendii, însă grupul internațional de mediu Greenpeace spune că cifra depășește 3.300 de hectare. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, mai multe avioane și peste 470 de persoane au intervenit pentru a stinge incendiile.

Și în Spania, pompierii au continuat să se lupte cu două incendii de vegetație, care au făcut ravagii în regiunea Valencia, în ultimele zile. I-a ajutat și ploaia îndelung așteptată, care a stins cele mai multe focare. În această regiune, peste 13.000 de hectare au fost distruse de flăcări și 1.500 de persoane au fost evacuate. Mai sunt câteva focare în Castellon, unde încă intervin 30 de avioane.

Autoritățile portugheze au reușit să țină sub control un incendiu de vegetație

Autoritățile portugheze au reușit să țină sub control un incendiu de vegetație care a făcut ravagii în pădurile de pini din Parcul Național Serra da Estrela timp de aproape două săptămâni. Focul a mistuit peste 26.000 de hectare de pădure, aproximativ un sfert din suprafața parcului.

Un incendiu de vegetație a izbucnit și pe insula Pantelleria, din sudul Siciliei. 30 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, ca măsură de precauție. Printre evacuați se numără și creatorul de modă Giorgio Armani și fotbalistul Marco Tardelli, câștigător al Cupei Mondiale din 1982.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE