Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Euronews România, la IBC 2023: inovații în televiziune, automatizare și soluții de cloud

Echipa Euronews Romania a fost prezentă anul acesta la IBC (International Broadcasting Convention), în Amsterdam. IBC este unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate industriei de televiziune și broadcast, cu peste 40 de mii de vizitatori din 170 de țări, doar anul acesta.

Soluția tehnică folosită de Euronews România se bazează pe automatizare și fluxuri de lucru eficiente. Adrian Vintilă, Head of Broadcast IT Euronews România, s-a numărat printre cei 325 de speakeri de la acest eveniment. Adrian a prezentat publicului modul în care poate fi implementată într-un proiect media, în cadrul IBC 2023, la invitația partenerilor noștri de la latakoo.

Adrian Vintilă: "Am discutat despre misiunea Euronews și despre cum ne-am adaptat fluxurile de producție pentru a ține pasul cu cerințele jurnalismului digital și ale ciclurilor de știri 24/7, într-un peisaj media aflat în continuă evoluție. Am detaliat platformele tehnologice și inovațiile ce au jucat un rol esențial în îmbunătățirea proceselor noastre de producție și a livrării de conținut. De asemenea, am descris felul în care colaborăm și comunicăm productiv între diferite echipe și regiuni din Europa cu ajutorul automatizării și al soluțiilor de cloud."

Experiența IBC a permis echipei Euronews România să descopere cele mai recente produse, tehnologii și servicii din industria broadcast și mass-media. Pe lângă tendințe și inovații, au fost obținute perspective și despre dinamica pieței globale, dar și despre noile direcții ale industriei: cloud, AI, 5G, VR/AR/XR, metaverse, gaming și edge computing.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE