Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Etapa a doua de repartizare la liceu. 1.600 de elevi au rămas fără un loc la liceu în urma primei etape

Astăzi este ultima zi în care candidații rămași pe dinafara la admiterea la liceu mai pot depune cererile pentru a doua etapă de repartizare. Sunt peste 1.600 de elevi în situația aceasta, iar unii dintre ei au note peste nouă. Locurile la liceele foarte bune sunt, însă ocupate, cu foarte puține excepții.

Mai sunt aproximativ 600 de locuri în București, spre exemplu, însă foarte puține la liceele considerate bune. Mai există un loc la Colegiul Național Sfântul Sava, un loc la Colegiul Caragiale, de asemenea aceeași situație este și la Colegiile Grigorie Moisil și Matei Basarab.

În momentul de față, printre elevii care au rămas pe dinafara în cadrul primei etape de repartizare la liceu sunt și elevi care au note peste opt sau peste nouă, care fie nu au completat suficiente opțiuni, fie au completat suficiente opțiuni, dar nu au estimat corect locul pe care l-ar putea obține la liceul pe care și-l doresc.

Astăzi este ultima zi în care elevii mai pot completa această fișă, iar de mâine Inspectoratele Școlare vor realiza repartizarea lor în a doua etapă.

Totodată, la începutul noului an școlar va intra în vigoare și Legea Învățământului preuniversitar, dar aceste modificări vor intra în vigoare abia pentru elevii care vor intra anul acesta în clasa a V-a, ei vor fi primii care vor susține la finalul clasei a VIII-a o admitere scrisă la liceul pe care doresc să-l urmeze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE