Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erika Isac lansează o piesă-manifest de ziua femeii. Cheamă tinerii la vot și vrea mai multe femei în Parlament

După un succes răsunător cu reinterpretarea piesei Macarena, Erika Isac vine cu încă un mesaj puternic pentru societatea românească. De ziua internațională a femeii, lansează piesa “Femei în Parlament”. Conform statisticilor, România este pe penultimul loc în UE ca putere politică a femeilor. 

Piesa "Femei în Parlament" se dorește un demers social care vrea sa atraga atenția publicului cu privire la slaba reprezentare a femeilor în funcțiile de conducere. Întrebată dacă a scris melodia în contextul alegerilor, Erika spune că a început să lucreze la ea încă din primăvara trecută, dar mesajul este mereu actual. 

Erika Isac, artistă: ”Vrem femei în poziții de lider, vrem femei care au curaj să vorbească, vrem femei care nu dau înapoi și le susținem foarte mult." 

Referitor la celebra piesă „Macarena” care a adunat peste 4,6 milioane de vizualizari pe YouTube, tânăra interpretă recunoaște că nu s-a așteptat la un asemenea success. 

Erika Isac, artistă: ”Nu am scos-o de-a face vâlvă. M-am gândit ca se viralizează printre ai mei. O grămadă de profesori universitari au postat despre Macarena și au îndemnat studenții să o asculte mi se pare un atct... uimit pur și simplu. (Reporter: ”Despre ce ți-au scris fetele?) Despre experiențele lor prin care fie au trecut, fie trec și încearcă peste asta și Macarena este un fel de impuls.”

Ioana Lazar, asociația ANAIS “Am avut un număr mai mare de solicitări, de femei care au venit să ne ceară ajutorul. De când s-a înființat asociația am avut aproximativ 13.000 de femei pe care le-am ajutat. Vorbim de 13.000 de beneficiare din zona București-Ilfov, dar violența domestică există în toată țara.”

Conform datelor, în anul 2023 a fost depășit pragul de 100.000 de cazuri de violență domestică, în România. Mai mult, una din trei femei din țara noastră a fost supusă unei forme de abuz. Iar dacă vorbim despre prezența femeilor în Parlamentul României, cifra abia se apropie de 20%. Datele arată că stăm mai prost decât în anul 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE