Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Energia creează dispute în coaliție. PSD se opune reducerii obligatorii a consumului

Problema energiei continuă să creeze dispute în coaliție. În vreme ce premierul susține că se ia în calcul un sistem de bonificații pentru românii care vor face economii, liderul PSD avertizează că nu va accepta nicio reducere impusă a consumului de curent. Liderii coaliției de guvernare urmează să discute situația zilele acestea.

Dezbaterea pe tema reducerii consumului de energie se poartă la nivelul întregului bloc comunitar. Miniștrii de resort, reuniți la finalul săptămânii trecute, nu au reușit să ajungă la o concluzie, dar s-a discutat inclusiv propunerea șefei Comisiei Europene de reducere a consumului de energie la orele de vârf, dimineața și seara.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a subliniat că partidul pe care îl conduce nu este de acord cu „stingerea becurilor” ca pe vremea comunismului.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a susținut că în guvern se discută despre un sistem de bonificații pentru cei care își reduc de bună voie consumul de energie electrică, dar a precizat că nu s-a ajuns la o concluzie, până acum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE