Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron, în cautarea majorității. Președintele fracncez începe negocierile cu opoziția

Emmanuel Macron a demarat o serie de discuții pentru a-și clădi o majoritate cu care să poată guverna. Asta după ce partidul președintelui francez a ieșit înfrânt din alegerile legislative de duminică.

Șase dintre oponenții politici ai lui Emmanuel Macron se vor îndrepta unul după altul astăzi către Palatul Elysée, pentru a se întâlni cu președintele francez, printre ei fiind și principala sa rivală în cursa prezidențială, lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

Ce planuri are liderul de la Elysee și care sunt pașii de urmat

Conform spuselor echipei sale, Emmanuel Macron dorește discuții și soluții constructive. Dar, fără îndoială că președintele francez se află într-o poziție vulnerabilă acum, deoarece a deținut majoritatea în Parlament până săptămâna trecută, dar acum este prins într-o situație fără ieșire și mulți francezi se îndoiesc de capacitatea lui de a guverna.

Va trebui să găsească sprijin cumva, dar membrii alianței partidelor de stânga, NUPES, precum și reprezentanții republicanilor au declarat deja că nu vor face o înțelegere cu guvernul și că vor rămâne în opoziție. Unii dintre acești lideri politici au spus că a sosit timpul ca Emmanuel Macron să înțeleagă mesajul trimis de alegători cu ocazia acestor alegeri recente. A sosit timpul, afirmă ei, ca Emmanuel Macron să asculte și să aleagă calea compromisului. Întrebarea acum este, bineînțeles, cât de mult poate el obține făcând aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE