Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron, discuție cu Vladimir Putin, pe tema problemelor de securitate legate de energia "nucleară civilă" a Ucrainei

Emmanuel Macron, a anunţat sâmbătă, într-un interviu pentru cotidianul Le Parisien, că va vorbi „în curând” cu Vladimir Putin despre problemele de securitate legate de energia "nucleară civilă" a Ucrainei.

De altfel, președintele Franței va discuta, duminică, cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), scrie AFP.

Reamintind că, săptămâna aceasta, în cursul vizitei sale în Statele Unite, a discutat „multe ore” cu preşedintele american Joe Biden despre războiul din Ucraina şi implicaţiile sale, „cu scopul a avea un mandat colectiv”, şeful statului francez a indicat că, duminică, va sta "din nou de vorbă cu Rafael Grossi, şeful AIEA.

Preşedintele francez a declarat săptămâna trecută că intenţionează să aibă un contact direct cu preşedintele rus „pe tema energiei nucleare civile, în primul rând, şi a centralei atomoelectrice Zaporojie”.

Între timp, Putin a vorbit vineri la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz, acesta din urmă îndemnând la retragerea trupelor ruse din Ucraina pentru a se ajunge la o „soluţie diplomatică”.

Cu cancelarul Scholz, „suntem în strânsă coordonare şi cred că este foarte bine că avem contact regulat şi unii şi alţii” cu Putin, a subliniat sâmbătă Macron la postul de televiziune TF1.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE