Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk le recomandă oamenilor din țările dezvoltate să facă mai mulți copii. ”Suntem în pericol de a nu mai avea aceste state”

Elon Musk le-a cerut italienilor și oamenilor din țările industrializate să facă mai mulți copii pentru că, altfel, ”cultura Italiei, Japoniei și Franței vor dispărea”, relatează Euronews.com.

Invitat la ”Arteju”,un festival politic organizat la Roma de partidul de extremă-dreapta Frații Italiei, condus de premierul italian Giorgia Meloni, miliardarul american a afirmat că a face mai mulți copii este singura modalitate de a inversa declinul demografic care amenință economiile multor țări dezvoltate.

Musk a declarat, sâmbătă, că imigrația nu poate rezolva problema demografică cu care se confruntă multe dintre marile puteri economice, precum Italia și Japonia.

"Sfatul meu pentru toți șefii de Guvern și pentru oameni este: asigurați-vă că aveți copii pentru a crea o nouă generație", a spus el.

Musk are 11 copii, cu trei mame diferite. Miliardarul a urcat pe scenă cu unul dintre ei în brațe, pentru a evidenția că "demografia este importantă".

Musk i-a îndemnat pe italieni și populațiile din alte țări industrializate să aibă copii "ori cultura Italiei, Japoniei și Franței va dispărea".

"Suntem în pericol de a nu mai avea aceste țări", a avertizat el.

Premierul Giorgia Meloni a anunțat că oprirea declinului demografic al Italiei este una dintre principalele priorități ale Guvernului pe care-i conduce. De aceea, proiectul de buget pentru 2024 conține mai multe măsuri de sprijinire a familiilor cu copii.

Elon Musk a spus în fața publicului că Italia este ”o țară incredibilă” și "un loc bun pentru a investi", dar a punctat că "firmele care investesc se întreabă: vor fi destui oameni care să lucreze?".

"Poate că mă repet, dar acestea sunt faptele", a adăugat el.

Musk a afirmat că este în favoarea "imigrației legale", afirmând că țările ar trebui să primească pe oricine este cinstit și dispus să muncească din greu.

Patronul rețelei X a mai spus că ar trebui să existe o mai mare verificare a documentelor imigranților, sugerând că nu este posibil să se evalueze cine îndeplinește aceste caracteristici fără o monitorizare mai amplă.

"Să creștem imigrația legală, dar trebuie să punem capăt imigrației ilegale", a spus Musk.

Elon Musk, despre criza climatică: ”Nu ar trebui să demonizăm petrolul””

Referitor la criza climatică, Musk a afirmat că este un "ecologist", dar a precizat că "nu ar trebui să demonizăm petrolul și gazele pe termen mediu”.

"Am impresia că, pe termen scurt, exagerăm în privința schimbărilor climatice", a spus el, criticându-i, de asemenea, pe ecologiști pentru că îi fac pe oameni să-și piardă "încrederea în viitor".

"Trebuie să continuăm să avem speranță", a adăugat el.

Întrebat despre agențiile de publicitate care au părăsit platforma X, îngrijorați de creșterea numărului de publicații de extremă dreapta, de creșterea dezinformării și a aparentei hărțuiri de când Musk a preluat conducerea rețelei în octombrie 2022, antreprenorul a răspuns

"Cred că X se va descurca bine și deja vedem că agențiile de publicitate se întorc la X".

Agențiile de publicitate sunt întotdeauna îngrijorate de marca lor... Dar cred că este o problemă pe termen scurt", a mai spus el, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE