Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanța de toamnă din 2023 începe mai devreme în București. Când se întorc elevii în bănci

Publicat de: Mirabela Vasile

Elevii și profesorii din București încep vacanța de toamnă mai devreme. Ziua de 27 octombrie este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din Capitală.

În această dată este sărbătorit Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, numit și ocrotitorul Bucureștiului.

”Prin Contractul colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB, ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București.

Ca atare, în săptămâna 23-27 octombrie 2023, nu pot fi programate a se desfășura „Săptămâna Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”.

Metodologiile privind organizarea acestor două Programe stabilesc că ele trebuie să aibă „o durată de 5 zile consecutive lucrătoare”, a explicat pe o rețea de socializare Iuliana Constantinescu, preşedintă a Reprezentanței Sectorului 2, Bucureşti, a Federației Naționale a Părinților.

Când se încheie modulul I și când începe modulul II

Cursuri din modulul I au început de luni, 11 septembrie 2023 și țin până vineri, 27 octombrie 2023, cu excepția elevilor din București care vor lua vacanță cu o zi mai devreme.

Vacanţa este de sâmbătă, 28 octombrie 2023, până duminică, 5 noiembrie 2023.

Modulul II începe luni, 6 noiembrie 2023 și durează până vineri, 22 decembrie 2023. Vacanţa va fi de sâmbătă, 23 decembrie 2023, până duminică, 7 ianuarie 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE