Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Zaharia a câștigat medalia de argint la Mondialele de juniori din Slovenia

Elena Zaharia a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de tenis de masă pentru Juniori din Slovenia.

Aceasta este cea mai bună clasare a României din istorie, anunță Federația Română de Tenis de Masă.

Elena Zaharia s-a aflat la prima finală de simplu la o ediție a Mondialului de Juniori. Sportiva din România a eliminat mai multe adversare valoroase, iar, în finală, a fost învinsă de favorita probei, Kuai Man din China.

Aceasta era deja medaliată la nivel de seniori, cu bronz mondial la dublu mixt. Este a doua medalie cucerită de Elena Zaharia la această ediție a Mondialului, după bronzul cu echipa Under-19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea.

Elena Zaharia este legitimată la CSM Constanța.

Mesajul transmis de Federația Română de Tenis de Masă

”Istorie! Elena Zaharia este vicecampioană mondială! A doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin este din România, o performanță imensă reușită la Campionatul Mondial de Juniori 2023!

Momentul reprezintă o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediție a Campionatului Mondial de juniori și, totodată, cea mai bună clasare a României din istorie.

Elena Zaharia a fost protagonista unor zile fantastice în Slovenia, unde a eliminat patru sportive valoroase printr-un joc solid, pentru a disputa finala probei, în urma căreia va pune cu mândrie la gât medalia de argint.

De această dată, în fața titlului a stat Kuai Man (China), principala favorită a probei și sportiva deja medaliată la nivel de seniori, cu bronz mondial în proba de dublu mixt. Finala Elena Zaharia - Kuai Man s-a încheiat 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11).

Este a doua medalie prețioasă cucerită de Elena Zaharia la această ediție a Campionatului Mondial, după bronzul cu echipa U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea.”, este mesajul transmis de Federația Română de Tenis de Masă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE