Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Udrea, transportată la spitalul din Ploiești, după ce i s-a făcut rău în curtea penitenciarului

Elena Udrea a fost transportată, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru investigaţii, după ce ar fi leşinat la Penitenciarul Târgşor, acolo unde se află încarcerată pentru a-şi ispăşi pedeapsa primită în dosarul Gala Bute.

Conform datelor comunicate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, la ora 11,36 s-a primit o solicitare la Penitenciarul Târgşor pentru o femeie în vârstă de 49 de ani, cu status postlipotimie.

"La solicitare s-a deplasat o ambulanţă cu medic. La sosirea ambulanţei, pacienta era conştientă, stabilă hemodinamic. Pacienta a fost transportată la UPU Ploieşti pentru investigaţii suplimentare", arată SAJ Prahova.

Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor începând din luna iunie, când a fost extrădată din Bulgaria, unde plecase în ziua pronunţării condamnării.

Elena Udrea are de executat șase ani de închisoare, pedeapsă primită în dosarul Gala Bute.

Avocații fostului politician au invocat faptul că Elena Udrea a fost condamnată pe nedrept pentru abuz în serviciu și luare de mită. Ei au cerut casarea sentinței și achitarea fostului ministru, însă la finele lunii octombrie un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac, prin care fostul ministru a solicitat anularea condamnării de şase ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE