Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Elena Udrea rămâne în închisoare. Magistrații au respins definitiv contestația depusă de fostul ministru al Turismului

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Elena Udrea rămâne în închisoare, după ce magistrații Înaltei Curți au respins, luni, contestația depusă de avocați, în cazul condamnării la șase ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Decizia este definitivă. Fostul ministru al Turismului, aflată în Penitenciarul Târgșor, a fost dusă luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde i-a fost judecată contestația la executare.

Cum motivează instanța decizia

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, este hotărârea pronunțată luni de instanța supremă.

Elena Udrea a formulat o contestaţie la executare în urma condamnării din dosarul Gala Bute, care a fost respinsă de ÎCCJ pe data de 1 noiembrie 2022. Hotărârea nu era definitivă şi a fost contestată de fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în 7 aprilie 2022, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei. În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

Aceasta a fost în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie 2022, când autorităţile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în ţară în 16 iunie 2022.

Reacția Elenei Udrea

Elena Udrea condamnă decizia de luni a Înaltei Curți care i-a respins definitiv contestația la executarea pedepsei cu închisoarea.

”Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins astazi contestatia la executare prin care ceream sa se constate ca execut o pedeapsa ilegala, pronuntata de un complet de judecatori nelegal constituit si ca, in consecinta stau ilegal in penitenciar.

Pentru ca doar in cazul nostru in dosarul “Gala Bute” nu s-a respectat Decizia CCR nr.685/2018, doar noi am ramas condamnati de jucatorii pusi cu "mana" sa ne execute de catre binomul Coldea-Kovesi.

Rudel Obreja a murit din cauza acestui abuz. Eu continui sa stau in penitenciar chiar daca s-au incalcat Constitutia, normele CEDO si CJUE... intr-un cuvant, toate legile posibile.

O mana spala pe alta si amandoua incearca sa spele urma. Ma voi lupta in continuare pentru dreptate si lege, pentru copilul meu, dar si pentru copiii lui Rudel Obreja.

TREBUIE ca memoria tatalui lor sa nu ramana profanata de acest urias si scandalos abuz criminal al justitiei din România”, a scris Elena Udrea, luni, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie

Taguri