Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ediție inedită a Concursului Internațional de Balet de la Teatrul Balșoi. Cum s-a desfășurat competiția în plin război

Într-un oraș în care tensiunile globale sunt la cele mai înalte cote, tinerele talente au reușit să ofere un spectacol desăvârșit la Concursul Internațional de Balet de la Moscova, potrivit AP.

Evenimentul, care s-a încheiat sâmbătă la Teatrul Bolșoi din capitala Rusiei, are loc o dată la patru ani. Deși Kremlinul este într-o situație dificilă din cauza sancțiunilor impuse de Occident, competiția a primit dansatori din Asia, America de Sud și Europa de Est și de Vest.

Pentru categoria de dansatoare cu vârsta mai mică 27 de ani, nu a fost acordat premiul I pentru solistul senior, însă Malika Yelchibaeva din Kazahstan și Anastasia Smirnova din Rusia au ocupat împreună locul doi. Kim Yujin din Coreea de Sud s-a clasat pe locul al treilea.

Totodată, soliştii seniori ruşi au măturat primele locuri în divizia masculină: Dmitri Smilevski, Dmitri Vyskubenko şi Maxim Izmestiev, au ocupat primele poziții.

VEZI GALERIA
7 imagini

Teatrul Bolșoi s-a înființat în anul 1776, atunci când țarul i-a acordat prințului Peter Urusov șansa de a fi unicul din capitala Rusiei care să prezinte spectacole de teatru, operă și balet. Actorii de pe atunci erau iobagi ai acestui prinț. La început, prestațiile au avut loc într-o casă particulară, dar începând cu anul 1780 au avut loc în clădirea actuală a teatrului. Din cauza terenului mlăștinos din centrul Moscovei clădirea a fost construită pe stâlpi de lemn. Teatrul și-a primit numele actual în ianuarie 1825.

În anul 1805 clădirea a fost mistuită de un incendiu. Un incident asemănător a distrus interiorul teatrului în 1853. Apoi a fost reconstruit într-o formă mai elegantă, care s-a păstrat până azi, proiectată de arhitectul italian Alberto Camillo Cavos (1800-1863), fiul arhitectului Catterino Cavos (1775–1840).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE