Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Edi Iordănescu, înaintea meciului România - Kosovo: ”Ne așteaptă un joc şi mai dificil decât cu Israel”

România continuă campania pentru calificarea la EURO 2024. Marți, naționala pregătită de Edi Iordănescu întâlnește pe teren propriu Kosovo, iar selecționerul a declarat că se așteaptă la un joc ”și mai dificil” decât cel cu Israel.

Pe 9 septembrie, ”tricolorii” au remizat pe Arena Națională, scor 1-1, cu Israel, după un joc care nu a impresionat. De cealaltă parte, Kosovo a reușit un rezultat foarte bun în meciul cu Elveția, reușind să înscrie golul egalizator în prelungirile meciului.

România - Kosovo, echipele probabile

  • România: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, A. Burcă, Bancu - Olaru, Cicâldău, N. Stanciu - I. Hagi, Alibec, Mihăilă.
  • Kosovo: Muric - Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Pagarada - B.Berisha, Loshaj, Muslija, Zhegrova - Muriqi, Rashica.

Edi Iordănescu, înainte de România - Kosovo: ”Ei vin la 'totul sau nimic'”

Înaintea meciului de marți, selecționerul Edi Iordănescu a vorbit despre atuurile pe care le au adversarii.

”Vă spun cu sinceritate că aşteptăm un joc şi mai dificil decât am avut cu Israelul. Kosovo are în componenţă jucători în toate competiţiile europene şi joacă meci de meci, sunt prezenţi peste tot, sunt jucători competitivi şi vin să îşi joace ultima carte. Are un joc complex, poate să ducă şi un joc de angajament, pentru ca au putere, au forţă, joacă în campionate puternice, unde trebuie să fii peste anumiţi parametrii. Dar în acelaşi timp au şi o echipă care are foarte multe mijloace tehnice, are jucători cu calitate tehnică. Mai mult decât atât, vin la 'totul sau nimic', ceea ce va face să fie determinaţi la maximum", a declarat Iordănescu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

În grupa I, din preliminariile EURO 2024, România și Elveția sunt singurele echipe neînvinse. Elveția este liderul clasamentului, cu 11 puncte, în timp ce ”tricolorii” ocupă locul secund, cu 9 puncte.

În preliminariile EURO 2024, România a înregistrat două victorii (cu Andorra 2-0 și cu Belarus 2-1) și trei rezultate de egalitate (cu Kosovo 0-0 în tur, cu Elveția 2-2 și cu Israel 1-1).

Primoz Gliha, selecționerul Kosovo: ”Există o cultură a fotbalului aici”

Antrenorul selecționatei Kosovo a spus că în România există o adevărată cultură a fotbalului şi că jucătorii săi trebuie să fie foarte disciplinaţi în partida de marţi, din preliminariile EURO 2024.

"Cunosc foarte bine tradiţia fotbalului românesc, am văzut foarte multe meciuri. Există o cultură a fotbalului aici şi asta este foarte important. Dar în fotbal nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Contează foarte mult cum joci tu. Este adevărat, e important şi cum joacă adversarul, dar mai important este cum joci tu. Cultura fotbalului aici este la nivel ridicat, echipa naţională a avut multă experienţă, cu mulţi jucători tehnici de-a lungul istoriei. Când joci împotriva unor jucători tehnici ai nevoie de multă disciplină pentru că altfel în fiecare secundă poţi avea probleme", a declarat Gliha.

Albion Rrahmani (Rapid și naționala Kosovo): "E un meci special”

În lotul Kosovo pentru meciul cu România este și Albion Rrahmani, atacantul de la Rapid care a impresionat în primele două meciuri pentru echipa din Giulești. Dacă va fi introdus pe teren în meciul de marți seară, acesta se va afla față în față cu coechipierul său, portarul Horațiu Moldovan.

Atacantul kosovar a spus că meciul de marți este unul special și că spera ca echipa să să obțină cele 3 puncte.

”Rezultatul cu Elveția a fost foarte bun pentru noi, de moral. Cred că ne-am întors în lupta pentru calificare și mâine (n.r. azi) vrem victoria. Nu știu dacă România e favorită, jucăm un fotbal foarte bun acum.Mâine (n.r. azi) vom vedea cine e favorită la locul doi. Cred că atmosfera va fi foarte bună pentru noi, cu stadionul gol e ca un amical, dar cu unul plin îmi place să joc.”, a spus Albion Rrahmani, potrivit Digi Sport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE