Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine este Albion Rrahmani, noua senzație a Rapidului. Kosovarul, convocat pentru meciul contra României

Albion Rrahmani a impresionat la debutul său pentru Rapid, marcând patru goluri în primele două meciuri pentru echipa din Giulești. Ultimele reușite ale kosovarului vin cu câteva zile înaintea meciului dintre România și Kosovo, din preliminariile EURO 2024. Atacantul se află în locul convocat pentru meciul din 12 septembrie.

Atacantul în vârstă de 23 de ani a ajuns sezonul acesta la Rapid, care l-a cumpărat cu 600.000 de euro de la FC Balkaani. Pentru echipa din Kosovo, Albion Rrahmani a marcat sezonul trecut 29 de goluri. De asemenea, în Kosovo, atacantul are în palmares două titluri de campion și o Supercupă.

La despărțirea de atacant, FC Balkaani a transmis un mesaj în care a lăudat contribuția lui fotbalistului în cadrul echipei.

”Despărţirile sunt dureroase, astăzi campionul nostru ne spune la revedere. Fiecare gol înscris va rămâne în inimile fanilor lui Ballkani, fiecare minut în care ai transpirat în tricoul echipei va fi în memoria noastră, contribuţia ta a fost una de mare valoare.

Îţi mulţumim pentru comportamentul tău exemplar, pentru dedicarea ta în fiecare meci şi în fiecare moment”, a fost mesajul FC Balkaani.

”Mi se spune Lewa”. Albion Rrahmani, vedetă în Giulești

La Rapid, Rrahmani a debutat în meciul contra FCU Craiova. Introdus în repriza a doua, kosovarul a marcat două goluri în victoria giuleștenilor pe Ion Oblemenco, cu scorul 5-3.

În derby-ul cu Dinamo, atacantul a fost integralist, fiind introdus de Cristiano Bergodi în contextul absenței golgheterului Marko Dugandzic. Rrahmani a punctat de două ori în victoria clară, scor 4-0, împotriva marilor rivali de la Dinamo.

După evoluțiile sale, presa din afară a avut numai cuvinte de laudă la adresa atacantului. "Rrahmani devine o vedetă în România. A încheiat derby-ul cu Dinamo cu două goluri marcate. Rrahmani a debutat cu două goluri în România, iar acum a repetat performanța și la al doilea meci", precizează Telegrafi Sport, potrivit eurosport.ro.

Într-un interviu pentru clubul din Giulești, Rrahmani a spus că a ales Rapidul datorită proiectului pe care vrea să-l implementeze echipa. Atacantul a mărturisit că fanii din Kosovo îl porecleau Lewandowski, fotbalistul polonez care are același număr pe tricou ca Rrahmani: 9.

Albion Rrahmani, convocat pentru meciul România - Kosovo

Antrenorul echipei Kosovo l-a inclus în lot pe atacantul Rapidului, pentru cele două meciuri din septembrie, din preliminariile EURO 2024, unul dintre cele contra României, pe 12 septembrie. Până acum, fotbalistul nu a fost folosit de selecționerul Primoz Glih în niciun meci.

Alături de Rrahmani, a mai fost convocat și Ermal Krasniqi, jucătorul echipei CFR Cluj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE