Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După valul de căldură vin ploile. În unele zone temperatura maximă va fi de 20 de grade Celsius

Este cod galben de caniculă în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud - estul Moldovei. Temperaturile ajung la 37 de grade Celsius.

După valul de căldură vin și ploile. Temperaturile vor scădea săptămâna viitoare când, în unele zone, nu vor depăși 20 de grade.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM: În noaptea de sâmbătă spre duminică așteptăm ca instabilitatea atmosferică să se generalizeze în jumătatea de vest a țării, unde vor fi averse torențiale, cantități mari de apă în intervale mici de timp, rafale de vânt, căderi de grindină.

Iar duminică, vorbim de vreme instabilă în toată țara. În partea de sud-est a țării temperaturile ajung la 34-35 de grade. În rest vorbim deja de o răcire a vremii încă de duminică. Vom vedea că temperaturile vor scădea chiar și sub mediile multianuale ale perioadei, o vreme răcoroasă așa cum arată estimarea meteorologică pentru săptămâna viitoare când mai ales pe vest, pe centru, pe nord, temperaturile vor fi cu 4-5 grade sub normalul climatologic al lunii august. Temperaturi maxime vor atinge numai 20 de grade Celsius în aceste zone menționate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE