Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zboruri directe București - New York, din 2024. Cât vor costa biletele și când este prima cursă

Compania aeriană HiSky va opera din 2024 zboruri directe către Statele Unite ale Americii. Biletele pe ruta București – New York sunt deja disponibile în platforma de rezervări a companiei.

Primul zbor programat va avea loc vineri, 7 iunie, 2024, mai anunță reprezentanții companiei aeriene.

”După 20 de ani, zborurile directe București – New York devin posibile alături de HiSky! Din 7 iunie 2024, vei putea zbura cu noi direct spre orașul visurilor - New York. Cursele regulate vor fi efectuate săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Biletele sunt deja disponibile, la preț de la doar 349€/sens”, este mesajul publicat de companie pe pagina oficială de Facebook.

HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinație și la doar câteva zile după recepționarea aeronavei pentru zboruri long curier, Airbus A330-200. Datorită conexiunii directe între Chișinău și București pe care HiSky o asigură, pasagerii din Republica Moldova vor avea acces la călătorii către SUA, cu doar o scurtă legătură în România.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur.

Aeronava HiSky va decola de la București la ora locală 8:00 și va ateriza la New York la ora locală 11:25. Astfel, pasagerii care vor să ajungă peste ocean vor petrece în zbor doar puțin peste 10 ore. Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6:15.

Ce spun reprezentanții companiei

Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România și a fost întâmpinată la București de tradiționalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. Odată cu recepționarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândește capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier și intră în galeria selectă a companiilor din Europa cu care pasagerii pot călători, fără escală, către orice continent.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body și se regăsește în flotele celor mai prestigioși operatori aerieni din lume. Cu o eficiență operațională în serviciu de 99.4%, și sistemul avansat de comandă fly-by-wire, aceasta aeronavă modernă și eficientă este apreciată, în principal, pentru fiabilitatea și performanțele sale, mai ales pentru călătorii de lungă durată. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B și atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. Cu o lungime totală de 58,8 m și o anvergură de 60,3 m, A330-200 oferă un spațiu generos și în cabină, cu o configurație cu două culoare, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar și pe distanțe lungi. Cabina este proiectată pentru a maximiza spațiul personal, oferind scaune mai largi și mai mult loc pentru picioare.

VEZI GALERIA
2 imagini

Aeronava HiSky are o configurație cu două clase de servicii, business și economic, iar pasagerii care vor călători cu A330-200 se vor putea bucura, de asemenea de un sistem de entertainment la bord, cu ecrane individuale pentru care vor putea alege conținut dintr-o gamă largă de filme și muzică.

„Atunci când stabilim strategia de extindere a flotei pornim de la capabilitatea de care avem nevoie, apoi alegem cea mai bună aeronavă, care îndeplinește criteriile de autonomie, eficiență, și, nu în ultimul rând, confort pentru pasageri. În urma tuturor analizelor, A330-200 a reieșit ca cea mai bună opțiune pentru zboruri long curier și ne bucurăm că am reușit, într-un timp foarte scurt, să aducem aeronava la București, pregătită să înceapă zborurile. Încheiem, în curând, un an extrem de productiv pentru echipa HiSky, cu recorduri de pasageri, o poziție sus în topul principalelor companii care operează în România, trei noi aeronave în flotă și un număr mare de destinații în program. Pentru 2024, aeronava wide body și autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu atât mai interesante și abia așteptăm să le împărtășim cu pasagerii noștri.”,  spune Iulian Scorpan, CEO HiSky

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE