Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dreapta Unită se opune comasării alegerilor. Drulă: ”Este o crimă împotriva democrației”

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este o ”crimă împotriva democrației românești”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR și unul dintre liderii Alianței Dreapta Unită. De asemenea, Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, acuză coaliția PSD-PNL că ”urmărește fraudarea alegerilor prin utilizarea unor mijloace de presiune”.

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, susține că ”adevărata comasare despre care vorbim este cea a PNL cu PSD”, ceea ce, în opinia sa, duce la dispariția Partidului Național Liberal și la ”nașterea partidului unic PSD-PNL”.

”Comasarea pe care o propun PSD și PNL este o crimă împotriva democrației românești. Ceea ce doresc Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este instaurarea partidului unic în România, pentru că adevărata comasare despre care vorbim este cea a PNL cu PSD.

Astăzi vorbim de fapt despre dispariția PNL și nașterea partidului unic PSD-PNL.

Alianța Dreapta Unită se va opune acestui partid unic și astăzi vă anunț oficial că dreapta unită va avea candidați comuni la toate alegerile”, a precizat Cătălin Drulă, președintele USR.

Drulă: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se joacă la bambilici cu viitorul României

”Avem un obiectiv crucial: nu îi vom lăsa să fure viitorul României. Ceea ce fac Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este un furt. Se joacă cu democrația românească, se joacă la masa verde, la bambilici cu viitorul României încercând prin tot felul de combinatorii și mijloace nefirești să păstreze o putere pe care românii nu vor să le-o mai dea.

România suferă. Economia este înfrânată, apropae de recensiune. Prețurile cresc la alimente, la RCA, își spun nemulțumirile zi de zi și singurul lucru de care sunt preocupați acești politicieni la partidul unic PSD-PNL este cum să-și salveze scaunele”, a mai precizat Drulă.

Ludovic Orban, despre comasarea alegerilor: ”Dreapta Unită nu va accepta acest atac mizerabil împotriva democrației”

”Dreapta Unită nu va sta cu mâinile în sân și nu va accepta acest atac mizerabil împotriva democrației, această strategie perfidă, profund neconstituțională care nu urmărește să dea dreptul cetățenilor români să hotărască destinul comunităților locale, destinul României, reprezentarea României în Parlamentul European.

Pur și simplu, urmărește fraudarea alegerilor prin utilizarea unor mijloace de presiune care odată cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale va afecta grav opțiunile, acuratețea alegerilor cetățenilor români”, a afirmat fostul premier Ludovic Orban.

Eugen Tomac: PSD și PNL își unesc destinele de frică

”Acest atac sălbatic la adresa democrației ne revoltă și ne îndeamnă să fim și mai hotărâți în obiectivele pe care ni le-am asumat pentru că în timp ce PSD și PNL își unesc destinele pentru veșnicie în numele așa zisului interes al cetățenilor, noi constatăm că acest lucru îl fac de frică”, a precizat europarlamentarul Eugen Tomac, liderul partidului Mișcarea Populară (PMP).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE