Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două roți pentru toți: Cinci tineri din Iași donează biciclete copiilor de la sate

Publicat de: Euronews

Cinci tineri din Iași le dăruiesc biciclete copiilor de la sate. Doi dintre ei locuiesc în Gemania, de unde trimit bicicletele, doi trăiesc în România și se ocupă să le pună la punct, iar cea de-a cincea persoană găsește copiii care au nevoie.

Bicicletele sunt fie primite, fie cumpărate de oamenii care locuiesc în Germania. Până acum, tinerii ieșeni au reușit să facă fericiți peste 80 de copii.

Proiectul a fost creat de cinci tineri din Iași

Proiectul a fost creat de cinci tineri din Iași care au un vis mare, acela de a oferi copiilor zâmbete și motivația de a învăța. Cum? Prin intermediul unui dar care îi bucură pe pe cei mici: bicicleta.

La ultima oprire a tinerilor, opt copii din satul Frăsuleni au primit biciclete, căști de protecție și câteva sfaturi.

Copil: „Merge ușor și îmi place foarte mult cum merge și îmi este foarte folositoare, pot să spun. La o plimbare, la una, la alta, la magazin, înapoi.”

Copil: „Mi se pare un lucru frumos. Mă pasionează să merg cu prietenii. Pentru mine a fost destul de greu să învăț să merg pe bicicletă. De acum, vara asta, avem ce să facem.”

Nu doar copiii se bucură, ci si părinții, mai ales că veniturile lor nu ar fi permis un asemenea cadou.

Ingrid Agachi, mama unui copil: „O idee foarte bună, o idee care bucură sufletul copiilor, în general. Se vede după cum aleargă, după cum sunt toți după biciclete și așa sunt foarte fericiți. Nu aș fi avut posibilitatea să îi iau. Sunt foarte scumpe. Am trei copii și nu aș putea să îi iau acum bicicletă.”

Paula Istrate, mama unui copil: „Îi ajută pe copii să se dezvolte frumos și armonios mișcarea și este un dar binevenit, mai ales pentru copiii care nu au posibilitatea de a-și achiziționa o bicicletă. Nu era în plan așa ceva. Nu puteam. Trebuie să facem economii ca să achiziționăm.”

Paul și Oana sunt cei care strâng biciclete, în Germania. Vasile si Ioana le repară, iar Angela găsește copiii din satele ieșene. Cei cinci au campanii de pedalat, prin care strâng banii necesari proiectului. Paul a pedalat 2.300 de kilometri, din Hamburg până în satul natal, din județul Iași. A strâns un euro pentru fiecare kilometru pedalat.

Cei cinci tineri au reușit să doneze 80 de biciclete

Paul Anton, voluntar: „În orașul în care locuim noi, în Hamburg, este un surplus de biciclete. Sunt foarte multe biciclete, unele chiar abandonate, dar sunt și foarte multe biciclete pe care oamenii nu le mai folosesc și atunci am zis că e o oportunitate pentru noi să găsim biciclete la un preț avantajos, într-o stare perfectă de funcționare și să se merite să le transportăm până în România, unde să le reparăm și să le dăm o viață nouă.”

Vasile Balcan, voluntar: „Îmi place să meșteresc la biciclete, mai ales la cele mai modeste. Provin din două surse: cele care au fost cumpărate cu banii de la donatori sunt într-o stare mai bună, dar avem și biciclete donate, nu refuzăm nimic și acolo este mai mult de muncă.”

Angela Aciobăniței, voluntar: „Suntem la a treia ediție a Campaniei „Două roți pentru toți”. Până acum am reușit, cu sprijinul donatorilor, să atragem 4.832 de euro, iar de acești bani am cumpărat biciclete din Germania. Le-am transportat aici, în România.”

Până acum, cei cinci tineri au reușit să doneze 80 de biciclete. Ei vor ca într-un an sau doi să reușească să dăruiască biciclete tuturor copiilor de la sat, din Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE