Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două elicoptere rusești și un avion nu au putut să distrugă o dronă ucraineană. Reacția operatorului: "Au mâinile strâmbe"

O dronă ucraineană a scăpat ca prin urechile acului, după ce a fost atacată de două elicoptere rusești și un avion de luptă, însă acestea nu au reușit să o doboare. Totul s-a întâmplat în vestul peninsulei Crimeea. Serviciul de Informații al Ministerului Ucrainean al Apărării a postat o parte din înregistrare și a anunțat că drona s-a întors întreagă la bază.

Lupta a durat minute bune, iar drona s-a întors nevătămată la bază

Operatorul dronei a postat un comentariu amuzant referitor la piloții aeronavelor rusești: "Au mâinile strâmbe".

"Dronele Direcției noastre de Informații scapă din ce în ce mai des nevătămate nu numai după întâlnirea cu apărarea antiaeriană rusă, ci și din confruntarea directă cu aeronavele inamice. În videoclip, o dronă ucraineană care zboară în zona Capului Tarkhankut este urmărită de două elicoptere de luptă și un avion. În ciuda focului continuu, drona noastră a părăsit zona de luptă nevătămată și s-a întors cu bine la bază", se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Ucraina folosește, de scurt timp, un nou tip de drone, cu care a atacat deja poziții ale rușilor. În plus, armata Kievului a anunțat că a creat o rachetă cu rază lungă de acțiune, capabilă să distrugă ținte aflate la 700 de kilometri distanță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE