Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două atacuri armate, comise în Rotterdam. Cel puţin două persoane au fost ucise

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar o adolescentă se află în stare gravă într-un dublu atac armat comis în oraşul olandez Rotterdam. Principalul suspect este un bărbat de 32 de ani, student la Universitatea Erasmus, a anunțat Poliția olandeză, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Victimele sunt o femeie de 39 de ani şi un profesor de 42 de ani de la Universitatea Erasmus, a precizat comandantul poliţiei locale, Fred Westerbeke, într-o conferinţă de presă. Fiica femeii în vârstă de 14 ani este grav rănită.

Potrivit anchetatorilor olandezi, un bărbat cu îmbrăcăminte de tip militar și înarmat cu un pistol a deschis focul într-o sală de clasă a Spitalului Universitar din Rotterdam, rănind o persoană. Înainte de producerea acestui atac, a mai avut loc un schimb de focuri la o casă din apropiere, relatează The Associated Press.

"Cele două atacuri armate de la Rotterdam s-au soldat cu morţi. Mai întâi vom informa familiile şi apropiaţii şi vom oferi mai multe explicaţii mai târziu", a anunţat Poliţia olandeză pe reţeaua X (fostă Twitter).

Polițiștii au arestat un bărbat în vârstă de 32 de ani, ce se ascundea sub heliportul spitalului. Este vorba despre un localnic, suspectat de comiterea ambelor atacuri. Deocamdată, anchetatorii nu au precizat care a fost motivul comiterii celor două atacuri armate.

Potrivit The Guardian, în Rotterdam au loc deseori schimburi de focuri, iar incidentele sunt atribuite de obicei unor reglări de conturi între grupările rivale de traficanți de droguri.

În 2019, trei persoane au fost împușcate mortal într-un tramvai din Utrecht.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE