Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump va apărea din nou în fața unui tribunal. Fostul președinte, acuzat că a încercat să influențeze rezultatele alegerilor din 2020

Donald Trump este așteptat la Tribunalul din Washington D.C. pentru a fi pus oficial sub acuzare într-un al treilea dosar. De această dată, fostul președinte american va fi acuzat că a încercat să influențeze rezultatele alegerilor din 2020, scrutin pe care l-a pierdut în fața lui Joe Biden.

Fostul președinte american este acuzat de conspirație pentru comiterea de fraude împotriva instituțiilor guvernamentale și exercitare de presiuni asupra martorilor. Este pentru prima dată când un președinte american este acuzat de răspândirea informațiilor false.

Trump are însă și posibilitatea de a depune mărturii online și nu se cunoaște dacă se va prezenta la tribunalul din Washington DC. Autoritățile au luat însă deja măsuri stricte de securitate. Nu este exclus că susținătorii lui Trump vor protesta în fața tribunalului.

Cele mai grave acuzații de până acum

Acuzațiile de consiprație sunt cele mai grave care i-au fost aduse lui Donald Trump. El mai este vizat și în alte două dosare. În unul, fostul președinte este cercetat pentru că atunci când a plecat de la Casa Ală, a păstrat documente clasificate, lucru care este interzis. În celălalt dosar, fostul președinte american este acuzat de falsificarea înregistrărilor comerciale după ce, în timpul unei campanii electorale, a plătit pentru tăcerea unei vedete porno cu care a avut o relație.

Iar procurorii din statul Georgia ar putea deschide un al patrulea dosar pe numele lui Donald Trump. De această dată, fostul președinte american ar putea fi acuzat că a încercat să submineze rezultatul alegerilor prezidențiale desfășurate în 2020, în Georgia.

În timp ce se confruntă cu mai multe probleme cu legea, Donald Trump își dorește să revină la Casa Albă. Pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024, el trebuie să treacă printr-u scrutin organizat în cadrul Partidului Republican. Sondajele îl arată favorit. Mai mult, un ultim sondaj arată că Trump și actualul președinte american, Joe Biden, sunt la egalitate în intenţiile de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE