Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi militari americani ar fi ucis un bărbat într-un parc de distracții din Germania. Crimă comisă după o altercație

Anchetatorii din Germania suspectează că doi militari americani au ucis un bărbat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei altercații care a avut loc la un parc de distracții din Wittlich, o localitate din vestul țării.

Polițiștii germani au anunțat că suspecții au fost prinși, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”După uciderea unui tânăr de 28 de ani, doi suspecţi au fost arestaţi (...). Sunt militari americani", au precizat duminică polițiștii din Trier (oraş din vestul Germaniei, landul Renania-Palatinat - n.r.), într-un comunicat de presă.

Crimă în Germania după o altercație într-un bâlci

Procurorii germani au precizat că incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când a izbucnit o altercaţie între mai multe persoane la bâlciul din orăşelul Wittlich, situat în statul Renania-Palatinat, între Trier şi Koblenz.

În timpul bătăii, ''un tânăr de 28 de ani a fost înjunghiat mortal'', iar ''patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, s-au îndepărtat de locul crimei'', reiese din declarațiile martorilor, incluse în raportul Poliției.

Printre membrii grupului fugar, care au fost identificaţi rapid, ”au crescut suspiciunile faţă de cei doi bărbaţi, de 25 şi 26 de ani", pe care Poliţia i-a arestat şi predat autorităţilor americane.

Acestea se vor ocupa de dosar, "în conformitate cu statutele NATO", au precizat polițiștii germani.

"Nu am trăit niciodată aşa ceva aici", a reacţionat duminică primarul oraşului Wittlich, Joachim Rodenkirch, răspunzând întrebărilor presei locale.

Câți militari americani sunt detașați în Germania

Prezenţa militară americană în Germania reprezintă un pilon al apărării NATO, încă de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. După încheierea Războiului Rece, prezenţa militară americană s-a diminuat, de la aproape 200.000 de soldaţi în 1990 la 34.500 în prezent.

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat Germania pe motiv nu a contribuit suficient la bugetul NATO şi că nu şi-a finanţat propria apărare. Cu toate acestea, a decis în iulie 2020, fără să se consulte cu nimeni, să redesfăşoare aproximativ 12.000 de militari în afara Germaniei. Proiectul a fost în cele din urmă abandonat de succesorul său, democratul Joe Biden.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE