Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dosarul „Tony Blair”, clasat de DNA după șase ani. Victor Ponta și Sebastian Ghiță erau cercetați în acest caz

Dosarul supranumit „Tony Blair”, în care erau cercetați fostul premier Victor Ponta și omul de afaceri Sebastian Ghiță, a fost clasat.

„Mă bucur că, în România, după atâția ani se poate face și puțină dreptate”, a declarat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA Ploiești susțineau că Victor Ponta și-a folosit influența de lider de partid pentru a-l impune pe Sebastian Ghiță pe liste la parlamentarele din 2012.

În schimb, ar fi primit o sponsorizare de 220.000 de euro pentru aducerea în România a-l aduce pe Tony Blair în România.

Victor Ponta era acuzat de trafic de influență

Victor Ponta era urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti în acest dosar pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, iar Sebastian Ghiţă era acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

În 2016, procurorii DNA Ploiești au motivat că Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga.

„Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi”, susţine DNA, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, mai arată DNA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE