Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dimitri Medvedev face amenințări dacă se va crea România Mare: „Consecințele pot fi mult mai puțin amuzante decât hora de la Chişinău”

Moldova poate intra direct în Uniunea Europeană doar prin crearea „noii Românii Mari”. Este ceea ce a declarat Dimitri Medvedev, fost premier si actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Oficialul a declarat pe canalul propriu de Telegram că „Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Drum bun! Dar [ei] vor este mai repede! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari.” 

Medvedev răspunde astfel unei întrebări privind aderarea Moldovei și a ținut să precizeze că eventualele consecințe ar putea fi „ mult mai puțin amuzante” decât dânsul politicienilor români de la Chișinău, cu ocazia primei reuniuni a parlamentarilor celor două țări. 

„Și ultima remarcă despre România Mare. Dacă începe o încurcătură serioasă în jurul Anschlussului cu Moldova, de către România, trebuie ținut cont de faptul că în Transnistria trăiesc circa 220.000 de cetățeni ruși.”, a avertizat Medvedev.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au recunoscut joi Ucraina și Republica Moldova drept țări candidate la aderarea la UE, a transmis președintele Consiliului European, Charles Michel. Decizia a fost luată în cadrul unui summit al șefilor de stat și de guvern din statele UE organizat la Bruxelles și marchează începutul unui proces de aderare lung și complex.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE