Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Discurs istoric în Parlament. Regele Charles al III-lea a vorbit în fața a 900 de aleși

Regele Charles al III-lea a vorbit în fața a 900 de parlamentari, actuali și foști miniștri. Momentul, care va rămâne în istorie, a avut loc într-o atmosferă sobră. La final, toată lumea s-a ridicat în picioare și a cântat imnul Marii Britanii. Momentul l-a emoționat pe rege.

Regele Charles al III-lea se află în Westminster Hall. A venit pentru prima dată în calitatea sa de rege al Marii Britanii. Este un moment istoric, așa că sunt foarte multe forțe de ordine aici, dar și mulți oameni care îl susțin, au venit să vadă momentul.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, au sosit la Palatul Westminster, clădirea în care se află Parlamentul Marii Britanii, într-o mașină de epocă. Trompetele au anunțat sosirea monarhului, iar cei 900 de aleși s-au ridicat în picioare.

Ceremonia a avut loc în cea mai veche sală a parlamentului britanic, construită în anul 1097. Încăperea a fost sală de încoronări, dar și de doliu pentru regii Angliei.

La finalul discursului, întreaga sală a cântat "God save the King". Momentul l-a emoționat pe rege.

Oamenii au așteptat în fața Parlamentului, sperând să-l vadă.

„Fiul meu a făcut parte din corul Palatului Hampton Court. Regina și prințul Philip au mers acolo. A fost una dintre ultimele lor ieșiri, a fost minunat”, spune un cetățean.

Potrivit tradiției vechi de secole, sicriul cu trupul reginei va fi transportat din Scoția în Marea Britanie și va fi depus câteva zile, în Parlament, unde va rămâne până în ziua înmormântarii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE