Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Director în Ministerul Investițiilor, cercetat de procurorii anticorupție. Surse: DNA îl acuză că ar fi luat mită de la subordonați

Un director executiv din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este acuzat de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Constanța i-au percheziționat domiciul vineri dimineață. Suspectul va fi dus la audieri.

În ultimii doi ani, directorul ar fi primit lunar de la două angajate o treime din salariul lor

Anchetatorii care au descins la locuința directorului din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au găsit mai multe sume de bani: aproape 180.000 de lei, 10.000 de dolari și 11.000 de euro, dar și mici lingouri de aur.

Sumele ar putea constitui probe în anchetă, având în vedere că, potrivit surselor, bărbatul este acuzat că ar fi luat mită timp de doi ani o treime din salariul a două angajate, pe care le-ar fi ajutat să ocupe posturile, prin furnizarea subiectelor de la examen percepând la schimb o „taxă” din salariu.

Foarte important de precizat este că angajații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au sporuri suplimentare, pe lângă veniturile mari, având în vedere că lucrează cu fonduri europene. Cei din Minister au avut o reacție ca urmare a acestor acuzații și susțin că au o toleranță zero față de faptele de corupție.

Reacția Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, facem următoarele precizări:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate.

Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, se arată într-un comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE