Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dezbatere electorală. Care sunt promisiunile și prioritățile candidaților la Primăria Sectorului 2

Rareș Hopincă, candidatul Alianței PSD – PNL la Primăria Sectorului 2 și Andrei Gabriel Golgoţiu, candidatul REPER la Primăria Sectorului doi, au vorbit la Euronews România despre principalele proiecte pe care le au în vedere pentru locuitorii Sectorului 2 din Capitală.

Două proiecte pentru locuitorii Sectorului 2

„Sectorul 2 are foarte multe probleme pentru că a rămas mult în urmă față de celelalte sectoare din București. S-a degradat în ultimii ani la un nivel la care nu a fost vreodată. Prin urmare, avem multe lucruri de care trebuie să ne apucăm din primul moment, dar prioritizându-le. Avem de făcut locuri de parcare, avem de făcut infrastructură pentru mobilitate, avem de făcut investiții pentru securitatea școlilor și investiții pentru spațiile verzi.

Ca să intru în detalii, în ceea ce privește de exemplu locurile de parcare, ne-am propus să construim minim 7.000 de locuri de parcare noi, rezidențiale, în primii 2 ani de mandat și pentru acest lucru avem cinci direcții de acțiune. În ceea ce privește infrastructura de mobilitate, avem în plan construirea a trei pasaje – pasajul în zona Petricani, Gherghiţei și Bariera Baicului. Ne vom implica, pe modelul Sectorului 4, în extinderea rețelei de metrou. Avem trei priorități. Cea mai avansată este extinderea metroului M5. A doua prioritate în ceea ce privește metroul este extinderea magistralei M2 cu două stații. A treia magistrală – M7 – vom prelua studiul de fezabilitate pe segmentul Piața Unirii – Obor – Colentina – Doamna Ghica – Voluntari”, a spus Rareș Hopincă.

Pe de altă parte, Andrei Gabriel Golgoţiu spune că ar vrea să scoată stâlpișorii din sector și s-ar ocupa de situația copiilor.

„Eu nu vreau să vorbesc despre cifre. Consideră că nu se mai poate trăi efectiv în Sectorul 2. Este un haos de nedescris. În primul rând aș scoate toți stâlpișorii care sunt puși aiurea în Sectorul 2. A devenit un fel de nebunie a administrației USR. În al doilea rând, prioritatea REPER este să ne adresăm în primul rând nevoilor copiilor din Sectorul 2. 10% dintre copiii care se nasc într-un an au locuri în creșe. Este o situație incredibilă și, cu toate acestea ne facem că nu vedem problema asta. Trebuie construite cu prioritate creșe și grădinițe”, a spus Andrei Gabriel Golgoţiu.

Problema deșeurilor abandonate

Cei doi au discutat și despre problema deșeurilor abandonate. Hopincă spune că este responsabilitatea Primăriei Sectorului 2 să rezolve problema.

„E o mare problemă. Vina o poartă în cea mai mare parte, primăria și poliția locală pentru că cei care vin și aruncă deșeuri pe domeniul public sunt infractori și trebuie depistați și sancționați. Se poate rezolva problema printr-o muncă permanentă, prin perseverență. Deci, revenind, printr-un foarte bun control din partea poliției locale, dar și din partea direcției din primărie care gestionează contractul de salubritate, lucrurile pot fi îmbunătățite. Asta este soluția imediată care poate fi aplicată încă din prima lună. Pe termen lung, e nevoie de o nouă licitație pentru un contract de salubrizare”, a spus Hopincă.

Andrei Gabriel Golgoţiu consideră, la fel ca și candidatul PNL – PSD, că  vina o poartă primăria și poliția locală.

„Îmi este groază să îmi cresc copilul între aceste deșeuri și clar, vina este a primăriei. Eu vă spun că sunt un cetățean care candidează și sunt nemulțumit. În primul rând, trebuie reluat și recăutat un nou furnizor pentru serviciile de salubritate. Doi la mână, poliția locală este efectiv absentă. Deci este o nebunie totală ce se întâmplă. Investim mai mulți bani în poliția locală dacă trebuie.”, a spus Andrei Gabriel Golgoţiu.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE