Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dezastrul din Libia, în imagini. Inundațiile catastrofale au provocat peste 11.000 de decese, iar în spitale e criză de saci pentru cadavre

În Libia, ruperea a două baraje, în weekendul trecut, a dus la un dezastru de proporții uriașe. Apa a măturat totul în cale, iar peisajele lăsate în urmă sunt cu adevărat apocaliptice. Imaginile surprinse după dezastru arată amploarea tragediei.

Dezastru de proporții uriașe în Libia, după inundațiile cauzate de ruperea a două baraje

VEZI GALERIA
12 imagini

Din cauza ploilor provocate de furtuna Daniel, o parte a orașului Derna, de la Marea Mediterană, a fost spulberată de forța apelor, care a avut un efect de tsunami. Unele zone pur și simplu au dispărut complet, după ce au fost rase efectiv de pe fața Pământului, iar o mulțime de clădiri au fost distruse.

Oficialitățile susțin că peste 11.000 de persoane și-au pierdut viața, după primele estimări, însă numărul ar putea crește, mai ales că mii de oameni au fost îngropați în nămol, iar unele cadavre au ajuns în Marea Mediterană.

În plus, supraviețuitorii au rămas fără locuințe. Sunt zeci de mii de asemenea persoane și ministrul Aviației Civile, Hichem Abu Chkiouat, susține că țara sa nu are capacitatea necesară pentru a face față unui cataclism de amploarea acestuia.

La un spital din Derna, o mulțime de cadavre au fost așezate pe coridoare sau chiar în fața unității medicale, pentru ca rezidenții să le poată identifica. Potrivit Crucii Roșii, peste 10.000 de alte persoane sunt date dispărute.

Inundațiile provocate de Furtuna Daniel au dus la întreruperea completă a comunicațiilor și a internetului în Derna, un oraş-port, cu 90.000 de locuitori, situat în estul Libiei, de-a lungul râului Wadi Derna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE