Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dexter King, fiul lui Martin Luther King Jr., a murit de cancer la 62 de ani

Dexter Scott King, fiul cel mic al lui Martin Luther King Jr., a murit la 62 de ani, după o luptă cu cancerul de prostată.

Centrul King din Atlanta, al cărui președinte a fost Dexter King, a declarat că fiul cel mic al simbolului drepturilor civile a murit la locuința sa din Malibu, California. Soția sa, Leah Weber King, a declarat într-un comunicat că a murit "liniștit în somn".

"Șocul este devastator", a declarat Martin Luther King III, fratele mai mare al lui Dexter King, într-un comunicat. "Este greu să ai cuvintele potrivite într-un astfel de moment. Vă rugăm să vă rugați în aceste momente pentru întreaga familie King".

Durere transformată în activism

Al treilea dintre cei patru copii ai soților King, Dexter King a fost numit după Biserica Baptistă Dexter Avenue din Montgomery, Alabama, unde tatăl său a fost pastor când boicotul autobuzelor din Montgomery l-a lansat la nivel național, în urma arestării Rosei Parks în 1955.

Dexter King avea doar 7 ani când tatăl său a fost asasinat în aprilie 1968, în timp ce susținea muncitorii din domeniul sanitar aflați în grevă în Memphis, Tennessee.

"Cu toate acestea, el a transformat acea durere în activism și și-a dedicat viața pentru a promova visul pe care Martin și Coretta Scott King îl aveau pentru copiii lor" și pentru alții, a declarat reverendul Al Sharpton într-un comunicat. El a spus că Dexter King "ne-a părăsit mult prea devreme".

Dexter King a descris impactul pe care uciderea tatălui său l-a avut asupra copilăriei sale și a restului vieții sale, într-o carte de memorii din 2004, "Growing Up King".

"Încă de când aveam șapte ani, am simțit că trebuie să fiu formal", a scris el, adăugând: "Formalitate, seriozitate, certitudine - toate acestea sunt ipostaze greu de menținut, chiar dacă ești o persoană cu un echilibru perfect, cu toate dramele pe care ți le aruncă viața".

Ca adult, Dexter King semăna atât de mult cu celebrul său tată, încât a fost distribuit pentru a-l întruchipa într-un film de televiziune din 2002 despre Parks, cu Angela Bassett în rolul principal.

De asemenea, a lucrat pentru a proteja proprietatea intelectuală a familiei King. Pe lângă faptul că a fost președinte al King Center, a fost și președinte al proprietății King.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE