Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiile europene, preferate de sărbători. Italia și Spania, printre statele spre care s-au făcut cele mai multe rezervări

După doi ani cu restricții provocate de pandemie, românii își doresc să călătorească cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit unui studiu făcut de o agenție de turism online, românii și-au programat mai multe drumuri în străinătate în perioada Crăciunului.

Din analiza rezervărilor online reiese că românii preferă destinațiile europene pentru acest sfârșit de an. În jurul datei de 25 decembrie, sunt înregistrate de patru ori mai multe zboruri decât în mod obișnuit.

Țările preferate sunt Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania. O explicație ar fi aceea că în aceste țări sunt comunități mari de români, iar mulți dintre cei care merg în străinătate își vizitează rudele sau prietenii.

Prețul mediu spre aceste destinații este de aproximativ 150 de euro pentru o persoană. În preajma Anului Nou, cele mai multe rezervări (63%) s-au făcut pentru cei care vin în România.

Sunt însă și compatrioți care pleacă din țară. Mulți dintre ei preferă destinațiile în care temperaturile sunt mai ridicate decât acasă. Vorbim despre Madeira, Tenerife sau Tel Aviv.

Prețurile, pentru cei care nu și-au rezervat vacanțele din vreme nu sunt tocmai mici. 

Spre Malta, de exemplu, puteți găsi zboruri dus-întors cu 170 de euro. Pentru Tenerife, preţurile pornesc de la 250 de euro, iar pentru Tel Aviv costurile cu transportul aerian ajung la 275 de euro.

Pentru un city break în marile capitale europene prețurile pronesc de la 70 de euro pentru un drum dus-întors la Roma și 170 de euro pentru Berlin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE