Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deputat PSD, investigat pentru viol și agresiune sexuală. Parchetul General s-a sesizat din oficiu

Cazul deputatului PSD, Aurel Bălășoiu, proaspăt exclus din partid după ce a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu un minor este investigat de Parchetul General. Procurorii s-au sesizat din oficiu după ce în spațiul public au apărut imagini care l-ar arăta pe acesta în ipostaze intime. Mai mult, împotriva lui a fost depusă și o plângere de viol.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat remis de Prchetul General.

Totodată, potrivit comunicatului pe rolul Secției de urmărire penală a mai fost deschis și un al doilea dosar, având ca obiect comiterea unor infracțiuni de viol. Plângerea penală fiind realizată împotriva aceleași persoane.

O mențiune importantă în acest caz este că ambele doare de urmărire penală se desfășoară in rem.

Potrivit informațiilor Euronews România, deputatul a fost audiat la Parchetul General. Acesta nu recunoaște faptele și spune că nu este el în imaginile apărute public. PSD l-a exclus pe acesta din partid și i-a cerut să iși dea demisia din funcția de parlamentar, lucru care nu s-a întâmplat până la acest moment.

Arhiepiscopia Tomisului: ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul

Ahiepiscopia Tomisului solicită dovezi suplimentare cu privire la acuzațiile aduse ÎPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în presă “călugărul-amant”.

„ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului. Dacă cineva acuză pe ÎPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii”

Numele Arhiepiscopului Tomisului a apărut în acest dosar după ce Cristi Călin a dezvăluit presei comportamentul deviant al deputatului PSD Aurel Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un tânăr.

„Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la ÎPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, se mai arată în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Reacția Episcopiei Tulcii

Episcopia Tulcii a transmis un comunicat privind acuzațiile aduse de Cristi Călin, la adresa părintelui Visarion, Episcopul Tuclii.

„Episcopia Tulcii luând act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, face următoarele precizări:

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.

Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine”, se arată în comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE