Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Demisie după verdictul în cazul Lucian Bode. Șeful Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice și-a anunțat demisia

Șeful Consiliului Național de Etică și-a anunțat demisia, în urma verdictului dat de instituție în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode. 

Dacian Dragoș a făcut anunțul pe pagina de Facebook a Consiliului de Etică.

El a motivat că principalul motiv îl reprezintă ”incompatibilitatea iremediabilă a principiilor” sale cu decizia luată în cazul Bode.

Dacian Dragoș susține că hotărârea ar fi fost adoptată fără participarea reprezentanților universității Babeș-Bolyai și că ar ”contrazice flagrant etica cercetării promovată de această instituție”.

Dacian Dragoș conduce și Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, care, acum câteva luni, a decis că teza este "profund viciată".

Recent, Consiliul Național de Etică a decis că Lucian Bode nu a plagiat în teza sa de doctorat. Decizia a fost luată cu 18 voturi și o abținere. Consiliul Național de Etică este un organism consultativ, care funcționează pe lângă Ministerul Cercetării. Acest for s-a autosesizat, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la presupusul plagiat în lucrarea științifică susținută de ministrul de Interne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE