Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consiliul de Etică: Lucian Bode nu a plagiat. Lucrarea de doctorat conține un număr mare de greșeli

Consiliul Național de Etică a decis că ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode nu a plagiat în teza de doctorat. Consiliul admite, totuși, că lucrarea conține un număr mare de greșeli, iar stilul de citare nu este unul uniform.

Decizia a fost luată cu 18 voturi și o abținere.

Consiliul Național de Etică este un organism consultativ, care funcționează pe lângă Ministerul Cercetării. Acest for s-a autosesizat, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la presupusul plagiat în lucrarea științifică susținută de ministrul de interne.

”Autorul nu este vinovat de abaterile de la normele de bună conduită în activitatea de publicare și diseminare a acestei lucrări științifice”, transmite Consiliul de Etică.

Lucrarea a luat forma unei cărți publicate în 2021.

Drept recomandare, Lucian Bode trebuie să publice o nouă ediție cu o erată în care să fie specificate toate greșelile enunțate în hotărârea Consiliului și să fie corectate.

Emilia Șercan, jurnalista care l-a acuzat prima oară pe Lucian Bode de plagiat, susține în continuare că această teză este plagiată. Așa a decis și Comisia de Etică din cadrul UBB, unde ministrul și-a susținut teza de doctorat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE