Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Declarație rasistă în Parlamentul francez. Unui deputat de origine congoleză i s-a strigat să se întoarcă în Africa

O ședință a parlamentului francez a fost întreruptă, după ce un deputat de extremă dreaptă a avut o reacție rasistă la adresa unui coleg parlamentar. Un deputat de stânga din Adunarea Națională franceză vorbea despre situația dificilă a migranților care traversează Mediterană în prag de iarnă, când un deputat de extremă dreapta l-a întrerupt.

Vor fi propuse sancțiuni împotriva deputatului

Parlamentarii prezenți la dezbatere au cerut expulzarea deputatului extremist. Nu este clar dacă acesta s-a referit la migranții care sosesc în Europa, sau la deputatul de stânga, de origine congoleză, care lua cuvântul. Toate partidele au condamnat această deplasare.

„În timp ce punea această întrebare, un membru al Rassemblement National, domnul de Fournas, i-a strigat în adunare <Întoarce-te în Africa>. Astăzi, extrema dreaptă și-a arătat adevărata față,” a declarat Mathilde Panot, parlamentar al partidului La France Insoumise (LFI).

„Vreau să spun că rasismul nu își are loc într-o democrație. Nu eu sunt cea care impune sancțiuni, ci Biroul Național,”  a declarat Elisabeth Borne, Premierul Franței.

„Nu am de gând să anticipez (sancțiunile n.red.), dar situația este suficient de gravă pentru a ne reuni rapid pentru a găsi cea mai potrivită sancțiune,” a declarat Yaël Braun-Pivet, Președintele Adunării Naționale.

Adunarea Națională urmează să propună o sancțiune concretă împotriva deputatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE