Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Curtea de Apel a decis că CSA Steaua rămâne doar cu palmaresul din perioada 1947 - 1998

Curtea de Apel București dat decizia în ceea ce privește palmaresul Stelei, pe care îl dispută, de mai mulți ani, FCSB și CSA Steaua. La al treilea termen de judecată, magistrații au considerat că CSA Steaua rămâne doar cu palmaresul din perioada 1947 - 1998.

Numai că perioada 1998 - 2003, care e disputată de ambele părți, a rămas fără un posesor, așa că nu aparține niciuneia dintre cele două echipe. În mod normal, AFC Steaua, societate care a intrat în faliment, ar deține palmaresul din perioada 1998-2003.

Decizia Curții de Apel, de pe 23 octombrie, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Decizie în procesul privind palmaresul Stelei

"Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cerere în consecință.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București - Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie", se arată în decizia Curții de Apel București.

Există trei perioade de palmares, disputate de Steaua și FCSB

FCSB susținea că întreg palmaresul îi aparține, în calitate de continuatoare a activității sportive. Însă, conform deciziei de astăzi, FCSB a folosit palmaresul din perioada 2003 - 2017 fără să aibă dreptul să o facă.

În 2019, CSA Steaua a câștigat, pe fond, palmaresul, de la înființare, adică din 1947, până în 2003.

Cronologie:

-În iulie 1998, secția de fotbal s-a desprins de CSA (Clubul Sportiv al Armatei). Momentul a venit ca urmare a unei directive de la UEFA, care nu mai permitea ca echipele departamentale legate direct de organele statului să participe în competițiile organizate sub egida UEFA.

-În 1998, Viorel Păunescu a preluat Steaua prin nou-înființata AFC Steaua. Practic, a privatizat Steaua.

-În 2003, AFC Steaua a falimentat. Tot atunci, echipa Steaua a fost preluată de Gigi Becali.

  • Palmares CSA Steaua: 21 titluri, 20 cupe, 4 supercupe, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.
  • Palmares FCSB: 5 titluri, 3 cupe, 2 supercupe și 2 cupe ale ligii.
  • Palmares AFC Steaua: un titlu, o cupă și o Supercupă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE