Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FCSB revine în Ghencea pentru un meci oficial. Echipa lui Gigi Becali și CSA Steaua au semnat contractul de închiriere

După mai bine de opt ani, FCSB revine în Ghencea pentru un meci oficial. Duminică seară, în etapa a patra a Superligii de fotbal, echipa patronată de Gigi Becali va întâlni CFR Cluj pe Stadionul Steaua.

Contractul dintre vicecampioana României și Clubul Sportiv al Armatei a fost semnat, astfel că noul stadion din cartierul Ghencea va găzdui primul meci de Liga întâi de la momentul la care a fost renovat.

Celor de la FCSB le-au fost impuse aceleași condiții cerute de CSA pentru meciul cu Dinamo, iar de data aceasta s-a ajuns la un acord.

Patronul clubului de Liga întâi a semnat o garanție în valoare de 750 de mii de euro, care să acopere posibilele distrugeri ale gazonului și nu numai.

Marcel Ciolacu, despre închirierea stadioanelor

Marcel Ciolacu a declarat, după refuzul CSA Steaua de a închiria stadionul echipei FCSB la meciul cu Dinamo, că bazele sportive sunt ale statului român și trebuie să se afle în slujba sportivilor.

Șeful Executivului a subliniat că arena administrată de clubul Armatei trebuie să poată fi închiriată de orice echipă interesată, inclusiv de FCSB, și că, ”ambițiile personale ale anumitor persoane nu își au locul”.

”Bazele sportive sunt pentru sport. Nu trebuie să ne implicăm și să ținem cont de alte lucruri și să nu lăsăm pe alți sportivi pe aceste baze care sunt ale statului român.

Instituțiile respective trebuie să se ridice la nivelul așteptării sportivilor. Înțeleg foarte bine că se pot face și concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiție, atunci când nu există solicitări de la sportivi, atunci când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiții.

Nu poți să te exprimi la televizor că o bază a statului român sau că o echipă care este plătită de către un minister. Cred că trebuie să avem bun simț”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, prezent vineri, la Izvorani, la ceremonia dedicată sportivilor medaliaţi la competiţiile sportive internaţionale - Jocurile Europene şi Special Olympics.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE