Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția avocatului de la FCSB după ce premierul a trimis Corpul de Control la CSA Steaua, în cazul închirierii stadionului din Ghencea

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a refuzat să le permită celor de la FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea, deși patronul Gigi Becali a precizat că toate cerințele au fost îndeplinite, având în vedere că arena este una făcută din bani publici.

Chiar înainte să fie prim-ministru, Marcel Ciolacu a promis și public că se va implica în această dispută între CSA Steaua și FCSB, iar între timp, el a trimis Corpul de Control la Clubul Sportiv al Armatei pentru a verifica activitatea complexului Steaua Ghencea, din 1 ianuarie 2021, de când s-a dat stadionul în folosință, și până în prezent.

Avocatul celor de la FCSB: "Toate cerințele solicitate de reprezentanții CSA au fost întrunite"

FCSB spera că va juca pe Ghencea derby-ul cu Dinamo, din etapa a doua a Ligii 1. Numai că a fost prea târziu pentru echipa patronată de Gigi Becali, care, neprimind acceptul în timp util, a fost nevoită să organizeze meciul pe stadionul Arcul de Triumf. Conform regulamentului, FCSB trebuie să comunice Jandarmeriei locul de disputare cu cinci zile înaintea evenimentului.

Negocierile dintre FCSB și CSA au avut loc pe 19 iulie, iar meciul cu Dinamo e programat pe 22 iulie.

Avocatul Virgil Boglea, reprezentant al Asociației Salvați Steaua și cel care reprezintă legal în acest litigiu trupa patronată de Gigi Becali, a explicat speța la Euronews.

"Asociația Salvați Steaua este o entitate de drept privat care are ca obiectiv protejarea sau lămurirea legată de identitatea acestei echipe. Noi personal nu am fost implicați în această negociere între clubul din Liga 1 și Clubul Sportiv al Armatei. Ce pot să vă spun este că știu niște detalii de la unul dintre avocații care au participat la negocieri din partea echipei din Liga 1 și că toate cerințele solicitate de către reprezentanții CSA au fost întrunite.

Cu siguranță (n.r.: FCSB ar trebui să joace pe Ghencea). Și eu am și argumente care exced doar clubul din Liga 1. În trecutul nu foarte îndepărtat am descoperit, din cercetările noastre, atât pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, cât și pe site-ul Clubului Sportiv al Armatei, mesaje, comunicate de presă făcute în perioada 2010 - 2012, când au fost niște probleme cu chiria de la stadionul Steaua și de fiecare dată când echipa asta revenea pe stadionul Steaua și se înțelegeau din nou la condițiile contractului de închiriere, atât MAPN cât și Clubul Sportiv al Armatei salutau revenirea echipei de fotbal în Ghencea, pentru că au considerat-o ca fiind continuatoarea fostei secții de fotbal a CSA. Prin urmare, și acum, în ziua de azi, cred că, ținând cont de această continuitate, trebuie să joace în Ghencea, pentru că acolo a fost casa ei întotdeauna", a precizat Virgil Boglea.

FCSB - Dinamo se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf

Ba mai mult, avocatul susține că noile condiții pe care CSA Steaua le-a impus celor de la FCSB pentru a le permite accesul pe Ghencea ar trebui să fie aceleași pentru orice altă echipă care va evolua acolo, chiar dacă este vorba despre echipa națională.

"(Pentru că au fost impuse condiții FCSB-ului, CSA e obligată să impună condiții la fel pentru toată lumea?) Din punctul meu de vedere, da. Argumentul suprem în această direcție este cumva legat și de dosarul de prejudiciu. Dacă ei au stabilit un anumit standard pentru încheierea unui contract de închiriere a stadionului, înseamnă că orice privat care se va adresa de acum înainte pentru închirierea acestui stadion va trebui să întrunească condițiile impuse anterior. Dacă nu, înseamnă că avem de-a face cel puțin cu un abuz în serviciu. În mod logic, da (n.r.: și echipa națională ar trebui să se supună acelorași condiții ca și FCSB). Și chiar interpretez juridic toată povestea asta, pentru că și FRF este o entitate privată, nu ține de stat.

Trebuie să plecăm de la firul logic al tuturor acestor polemici dintre cele două entități. Nu putem face abstracție de toate derapajele care au existat în trecut. Dar pe lângă toate aceste aspecte, eu consider că povestea cu închirierea stadionului nu a făcut altceva decât să pună în practică orgoliile domnului consilier de justiție din cadrul CSA, care nu s-au îndreptat neapărat împotriva FCSB. Eu cred că ele s-au îndreptat mai mult asupra noastră, a oamenilor, a suporterilor, care veneau să arate unde e susținerea publică și unde publicul, în general, consideră că se află Steaua.

Cred că s-ar fi văzut asta la un meci disputat pe stadionul Steaua, mai ales contra lui Dinamo. Dacă tot stadionul ar fi strigat Steaua și echipa se numește FCSB, cred că cu toții eram lămuriți. A jucat și CSA Steaua împotriva lui Dinamo, dar faptul de a te prevala de anularea și ulterior înregistrarea unei mărci și folosirea ei pentru nou-înființata echipă de fotbal este cumva artifical. Poate să-ți ia ochii, chiar și mie mi-a luat ochii în 2014, când s-a dat decizia, iar eu am fost în tabăra celor de la CSA Steaua. Dar cred că este o interpretare artificială a lucrurilor și cred că echipa istorică este în continuare în Liga 1, astfel cum văd milioane de suporteri.

Noi avem o hotărâre definitivă după îndelungi rugăminți de a ne comunica actele de privatizare din 1998, respectiv 2003. O instanță a obligat CSA, nu au vrut de bună voie să ne comunice acele acte. Dar sunt informații de interes public. Este definitivă hotărârea", a precizat Virgil Boglea.

CSA Steaua a motivat decizia de a nu le permite acesul în ghencea celor de la FCSB printr-un comunicat în care spune că echipa lui Gigi Becali nu a putut prezenta actele necesare pentru a evolua în Ghencea, mai exact „polița de asigurare pentru acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului”. Becali contrazice cele afirmate de CSA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE