Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decathlon a continuat să livreze produse magazinelor din Rusia, în ciuda sancțiunilor

Invadarea Ucrainei a adus o serie de sancțiuni Moscovei din partea grupurilor occidentale. Cu toate acestea, unele companii au continuat să facă afaceri cu Rusia.

Grupul francez de articole sportive Decathlon a continuat să livreze marfă cumpărătorului rus al magazinelor sale prin intermediul unei "societăţi-paravan" din Dubai, potrivit unei anchete publicate de Disclose.

Produsele au fost aduse din Bangladesh

În timp ce majoritatea companiilor occidentale au părăsit Rusia după începerea războiului, Decathlon a continuat să livreze magazinelor ruse Desport veste de jogging Kalenji, veste de schi Wedze, pantaloni şi încălţăminte Quechua. Valorea mărfii se ridică la cel puțin 11 milioane de dolari.

Aceste produse au fost aduse, în luna noiembrie, cu avionul din Bangladesh unde sunt fabricate, via Dubai, unde o societate-paravan recumpăra produsele.

Invadarea Ucrainei din data de 24 februarie 2022 a declanșat o serie de sancțiuni drastice la adresa Rusiei și un exod al societăţilor străine din Rusia, scrie Euronews.com.

Exportul de arme, de articole de lux sau de bunuri ce ar putea contribui la capacităţile industriale ale Rusiei sunt în special ferm interzise de Europa. Articolele sportive nu erau vizate de aceste măsuri.

Grupul Mulliez şi-a menţinut activităţile în Rusia

Grupul Mulliez, proprietarul Decathlon, este unul dintre puţinele grupuri franceze care şi-a menţinut activităţile în Rusia. El a păstrat inclusiv Auchan, care a realizat în Rusia peste 10% din vânzările sale.

La câteva săptămâni după începerea războiului, Decathlon anunțase că suspendă activitățile comerciale din Rusia.

Reacția Decathlon

La redeschiderea magazinelor în noiembrie, produse Decathlon erau disponibile în aceste magazine, potrivit imaginilor de pe reţelele de socializare ruse.

Conducerea Decathlon, care a refuzat să comenteze situația luni seara, a afirmat pentru Disclose că ”pune în aplicare totul pentru a face să înceteze revânzarea, pe teritoriul Federaţiei Ruse, a produselor sale”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE