Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, idolul micilor înotători. Performanța, visul sportivilor de opt ani: ”Mă inspiră. Vreau să devin cel mai bun înotător”

Rezultatele excepționale ale lui David Popovici de la Campionatele Mondiale sunt sursă de inspirație pentru mulți dintre copiii care visează să îi egaleze performanțele. Dincolo de voință e nevoie și de multă tenacitate într-o țară în care numărăm pe degetele de la o mână bazinele olimpice de înot.

La clubul unde David Popovici și-a început drumul spre marea performanță, câțiva copii visează și ei la medalii. N-au mai mult de 7-8 ani, dar înoată zilnic câte trei kilometri.

”Copiii mai ales in perioada asta sunt inspirati de David Popovici si tot mai multi copii isi doresc sa faca inot de performanta, iar noi ii selectam si lucram cu ei la o grupa de tehnica, urmand ca apoi sa ne pregatim de performanta”, a zis antrenorul Cătălin Becheru.

La nici 18 ani, liceean dar și campion mondial, David Popovici este idolul micilor înotători.

”Mă inspiră David Popovici. Pentru că m-am uitat la ce a făcut și mi s-a părut impresionant și vreau să continui cariera. De aceea. Și pentru numeroasele concursuri. Să fiu cel mai bun înotător. Asta va dura mult, dar am răbdare și încerc”, a zis unul dintre micii sportivi.

David Popovici, care a făcut istorie la Campionatele de Natație de la Budapesta unde a luat medalia de aur la 100 și la 200 m liber a sosit, duminică seara, în țară, cu o aeronavă TAROM pe aeroportul „Henri Coandă”. El a venit alături de antrenorul Adrian Rădulescu și de colegul său de lot, Robert Glință. Delegația României a fost primită la salonul oficial al aeroportului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE