Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național ”Steaua României”

David Popovici, dublul campion mondial la natație și multiplu campion european de tineret, a fost decorat, miercuri, de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Totodată, preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

"Sunt foarte bucuros să vă întâlnesc personal. Transmit felicitări tuturor sportivilor români. Prin multă muncă, sacrificii, aţi reuşit deveniţi unul dintre cei mai buni. Sunt convins că sunteţi o sursă se inspiraţie pentru toţi românii. În spatele succesului unui campion stă o echipă bine sudată. Părinţii merită întreaga recunoştinţă.

Adrian Rădulescu este un antrenor, mentor şi prieten. Perfromanţa se construieşte prin ani de muncă. Ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. Aţi găsit reţeta excelenţei sportive. Vă mulţumesc că reprezentaţi România", a spus Iohannis.

David Popovici a declarat, miercuri seară, la ceremonia de la Palatul Cotroceni în care a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis, că trebuie făcut din sport o prioritate naţională.

„Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre”, a spus David Popovici.

Tânărul de 17 ani a reușit să ia medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

După aceste performanțe, la Campionatul European de juniori de la Otopeni acesta a mai cucerit 5 medalii, 4 de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4x100 m liber şi un argint la combinata de 4x100 m liber.

Ordinul Național „Steaua României” este acordat încă cu anul 1998 de președintele României, după ce această prerogativă a aparținut regelui între 1877 și 1947, iar pe lista celor care au primit această distincție se află profesori, demnitari, veterani de război, deținuți actori, balerini, ambasadori, primari sau medici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE