Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici a reușit să câștige medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin scurt, desfășurat la Otopeni.

David Popovici a încheiat cursa cu timpul 46.62, un record naţional.

David Popovici este înscris, conform programului publicat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în probele de 100 m liber (10 noiembrie - serii dimineaţa şi finală seara), 200 m liber (11 noiembrie - serii şi finală) şi 400 m liber (13 noiembrie - serii şi finală).

Competiţia naţională de la Otopeni reuneşte cei mai buni înotători români şi biletele la acest eveniment costă 5 lei (copii până la 14 ani) şi 10 lei (adulţi şi copii peste 14 ani) la sesiunea de dimineaţă respectiv 10 lei (copii până la 14 ani) şi 25 lei (adulţi şi copii peste 14 ani) la sesiunea de seară în care au loc finalele.

Astfel, 12 medalii de aur și două de argint a cucerit David Popovici în competițiile la care a participat anul acesta, atât la seniori, cât și la juniori. Înotătorul român a devenit, la numai 17 ani, dublu campion mondial și dublu campion european la natație, în probele de 200 m liber și 100 m liber, ultima fiind considerată „proba regină” a natației.

De altfel, la Europenele pentru seniori de anul acesta, David Popovici a reușit să doboare un record mondial vechi de 13 ani. Românul a doborât recordul mondial la proba de 100 metri liber, cu timpul 46.86 secunde.

De altfel, într-un clasament realizat de FINA pentru performanțele din 2022, David Popovici are cei mai buni cinci timpi în proba de 100 de metri liber și patru din primii din cinci timpi ai probei de 200 de metri liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE