Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Jacobs, creatorul serialului ”Dallas”, a murit. Boala care l-a afectat în ultimii ani din viață

David Jacobs, creatorul serialelor de mare audienţă ”Knots Landing”, ”Dallas” şi ”Paradise”, difuzate de postul american CBS, a murit la vârsta de 84 de ani. Vestea decesului a fost confirmată de fiul regizorului, Aaron, relatează publicația Variety.

Jacobs, care a fost afectat de maladia Alzheimer mai mulți ani, s-a stins din viață duminică la centrul medical Providence Saint Joseph din Burbank.

David Jacobs a creat serialul ”Dallas” care a fost difuzat timp de 14 sezoane în perioada 1978 - 1991, precum și al reeditării acesteia care a ajuns pe micile ecrane între 2012 și 2024. De asemenea, a regizat “Knots Landing”, o redaptare a ”Dallas”, serial care a debutat în 1979 și a fost difuzat timp de 14 sezoane, până în anul 1993.

Pe lângă „Dallas” şi „Knots Landing”, Jacobs a creat împreună cu Robert Porter western-ul ”Paradise” (1988-1991). În calitate de scenarist, a realizat peliculele ”Four Corners”, „Family”, „Dallas: The Early Years”, „Kingston: Confidential” şi „Bodies of Evidence”.

De asemenea, Jacobs a fost producătorul executiv al serialelor „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” şi „Homefront” de la ABC, pentru care a obţinut două nominalizări la premiile Emmy.

Cine a fost David Jacobs

David Jacobs s-a născut pe 12 august 1939 în Baltimore, statul Maryland. A absolvit Colegiul de Artă al Institutului Institute și a obținut un master în istoria artei la Hunter College din New York. El a scris mai multe cărţi, printre care „Master Painters of the Renaissance”, din 1968, şi „Chaplin, the Movies & Charlie”, din 1975, şi a scris pentru publicaţii precum Esquire, Newsweek, Holiday şi New York Times Magazine. De asemenea, a lucrat ca redactor pentru publicația American Heritage.

El a lăsat în urmă trei copiii, Aaron și Molly, din căsnicia cu Diana, și Albyn Hall, primul copil din mariajul cu Lynne Oliansky, precum și nepoții Riley și Georgia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE